elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Harold & Kumar: Täydellisen hampurilaisen metsästys on yksi positiivisimmista yllätyksistä nuorisokomedian saralla. Kyseessä on raikas tuulahdus uutta sopivasti sekoitettuna tuttuihin elementteihin. Jäätävän nimen takaa paljastuu...

Harold & Kumar: Täydellisen hampurilaisen metsästys on yksi positiivisimmista yllätyksistä nuorisokomedian saralla. Kyseessä on raikas tuulahdus uutta sopivasti sekoitettuna tuttuihin elementteihin. Jäätävän nimen takaa paljastuu nimittäin oikeasti sympaattinen elokuvakokemus, joka ei jätä katsojaansa kylmäksi. Kukapa olisi uskonut Dude Where’s my car:in tasoisen elokuvan irtikuvan ohjanneen Danny Leinerin saavuttavan heti seuraavalla elokuvallaan paikkansa arvostelijan sydämessä – ei ohjaustaitojen, vaan hyvän henkilökuvauksen ja rennon meiningin avulla.

Kuten elokuvan nimestäkin voi päätellä tarina kertoo parivaljakosta nimeltä Harold ja Kumar. Harold (John Cho) on stereotyyppinen korealainen toimistotyöntekijä, joka tekee töitä hermoromahduksen partaalla, ja Kumar (Kal Penn) on Haroldin letkeä intialainen kämppäkaveri, jota perhe painostaa ryhtymään lääkäriksi. Edessä piti olla viihdyttävä viikonloppu pilven pössyttelyn ja tv:n merkeissä, mutta Haroldin ylikohteliaisuus pomoja kohtaan on hyvää vauhtia kariuttamassa nämä suunnitelmat. Tuloksena Haroldille lankeaa herrojen paperityöt ja ankea viikonloppu on edessä. Näynomainen tv-mainos taivaallisesta White Castlen hampurilaispaikasta kuitenkin muuttaa kaiken ja pojille tulee pakonomainen tarve lähteä etsimään omaa palaansa taivaasta. Edessä on Road Movie, jollaista ei todellakaan ole ennen koettu – ei ilman Neil Patrick Harrista.

Ote elokuvan vuorosanoista:
Harold: “Dude, what is the deal with Neil Patrick Harris? Why is he so horny?”

Elokuva kiertyy vahvasti Haroldin ja Kumarin ympärille, kuten jo nimestä pystyy päättelemään. Kyseisiin henkilöhahmoihin on panostettu ja pyritty luomaan tiettyä sarjakuvamaisuutta. Elokuvan sivuhahmojen joukosta paljastuu sangen nimekäs kaarti. Nypd Bluen Christopher Meloni esittää kummajaista, mm. Van Vilderistä tuttu Ryan Reynolds miespuolista sairaanhoitajaa ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä Neil Patrick Harris itseään yhdessä parhaista roolisuorituksistaan!

Harold & Kumar: Täydellisen hampurilaisen metsästys eroaa massasta positiivisesti. Henkilöhahmot ovat suorastaan kutkuttavia ja elokuvan pössyttelyteeman alta paljastuu oikeasti satiiria viljelevä kuvaus amerikkalaisesta yhteiskunnasta. Toisaalta osa elokuvasta kärsii ylikierroksilla käynnistä ja kaikki vitsit eivät ehkä sittenkään ole niin hauskoja, kuin elokuvan ohjaaja on ajatellut. Kyseessä on kuitenkin elokuva, joka tuottaa katsojalleen hyvän mielen.

3.5

Summary

Genret: komedia,seikkailu
Kesto: 88 min
Ohjaaja: Danny Leiner
Pääosissa: Kal Penn,John Cho,Neil Patrick Harris,Christopher Meloni,Ryan Reynolds
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Kanada
Valmistusvuosi: 2004

Antti Kiiskinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments