elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Miksi katsojia, ihmisiä, eläimiä tai edes kiviä pitää kiusata tälläisella paskalla? Stephen Kingin alkuperäisteos on minulle täysin tuntematon, joten en osaa sanoa johtuuko elokuvan...

Miksi katsojia, ihmisiä, eläimiä tai edes kiviä pitää kiusata tälläisella paskalla? Stephen Kingin alkuperäisteos on minulle täysin tuntematon, joten en osaa sanoa johtuuko elokuvan lamaisuus Kingin kirjoittamasta kirjasta vai hessuista, jotka muokkasivat kirjan elokuvakäsikirjoitukseksi. Vai peräti molemmista?

Neljä kaverusta pelastivat nuorina Duddits nimisen erittäin eriskummallisen pojan. Poika antaa kaveruksille telepaattisen kyvyn lukea ajatuksia. He saavat myös muita kykyjä. Nyt kaverukset saapuvat viettämään lomaa metsästysmökille. Heistä Gary Jones (Damian Lewis) on puoli vuotta aikaisemmin jäänyt auton alle kummallisten yhteensattumien seurauksena. Loma saakin aivan saatanan outoja käänteitä, kun perseen kautta lisääntyvät ufot päättävät aloittaa maailman valloituksen kaverusten jahtimökin takapihalta.

Unensieppaaja (Dream Catcher) on tylsä, ylipitkä, tyhmä ja ylinäytelty paska. Yleensä harvinaisen toimiva Thomas Jane ylisuorittaa hahmonsa tulkitsemisen ja se haiskahtaa huonoimmalta mitä mieheltä on totuttu näkemään. Morgan Freeman tekee Janen ohella elämänsä huonoimman roolisuorituksen hulluuden partaalla pyörivänä armeijankomentajana. Tom Sizemore on liian totinen. Timothy Olyphant oli mitä oli. Damian Lewis knää ja Jason Lee oli jotain kaikkien muiden alisuorittamisien välimaastosta.

Elokuvan ehdottomasti suurin vika on se että se on tehty sormi perseessä. Liian totista touhua. Jokanen elokuvaan sijoitettu sentti on ollut tuhlausta. Olisivat tehneet jotain muuta.

 

  • 10%
    Unensieppaaja - 10%
10%

Tiedot

Genret: kauhu, sci-fi
Kesto: 131 min
Ohjaajat: Lawrence Kasdan
Pääosissa: Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Jason Lee, Morgan Freeman, Thomas Jane, Timothy Olyphant, Tom Sizemore
Valmistusmaa: Kanada, Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments