Halloween V

Halloweenin seuraava osa jatkaa suoraan neljännen osan lopusta samaan tyyliin kuin toinen osa jatkoi ensimmäistä. Yön viimeiset tapahtumat käydään epilogissa läpi, jonka jälkeen näytetään kuinka Myers selviää lähes varmalta kuolemalta. Tosin katsojille on tehty edellisissä osissa hyvinkin selväksi, ettei tämä puukkohiippari kuole muutakuin ydinpommin suorasta iskusta… Jos siitäkään. Myös näyttelijät, jotka eivät heittäneet lusikkaa nurkkaan edellisessä osassa, jatkavat tämän elokuvan castingissa enemmän tai vähemmän hyväkuntoisina.

Aiemman osan lopussa selvinnyt fakta Myersien veren sakeudesta pistäen jopa 6-vuotiaan siskontytön veritöihin vauhdittaa tämän jatko-osan tapahtumia. Jälleen hypätään vuosi eteenpäin ja Halloween-yö on jälleen edessä. Tuntuu, että Haddonfieldin asukkaat ovat vedelleet jotain nappeja tai muuten vain ryypänneet aivonsa tärviölle, sillä kukaan ei tunnu muistavan, että Myers on pistänyt tämän suhteellisen pieniväestöllisen kylän asukkaista kohta puolet autuaammille metsästyssoille. Nuoret vain vitsailevat Myersin “töille” ja suorastaan tarjoavat kaulaansa veitsen tielle. Ainoastaan Myersin siskontytär Jamie ja aina jääräpäinen tohtori Loomis uskovat Myersin olevan edelleen hengissä.

Jatko-osien myötä Myers myös tuntuu tulevan aina vain viisaammaksi ja tällä kertaa hän kehittää suorastaan nerokkaan keinon päästä nuorten keskelle tekemään sitä, mitä parhaiten osaa. Tällä kertaa Myersin “hirmumyrskyä” saadaan odotella hyvä tovi, johon sisältyy monia läheltäpiti-tilanteita, mutta kun hän pääsee vauhtiin niin johan alkaa veri lentämään. Vaikka paperinohut juoni saa välillä jopa koomisia piirteitä, niin jollain kummallisella tavalla nämä Halloween-rymistelyt jaksavat viihdyttää sen verran, että elokuvan katsoo loppuun silkasta uteliaisuudesta. Myös elokuvan loppuvaiheessa tuotu “Man in black”-hahmo, josta ei paljasteta muuta kuin samanlainen tatuointi kuin Myersillä ja erittäin siistit bootsit, tuo kaivattua jännitystä tähän tekeleeseen.

Elokuvan lopputaistelu Myersin kotitalossa tuo myös uusia piirteitä rakkaasta tohtori Loomisista ja häntä näyttelevä Donald Pleasence on suorastaan liekeissä yrittäessään pysäyttää Myersiä. Toki voidaan ihmetellä miksi Loomis haluaa aina käydä taistoon itse “paholaista” vastaan yksin ja aseenaan vain pyssy, mutta ehkäpä hänelläkin on jonkilaisia muistivuotoja päässä. Ei ole myöskään kovin yllättävää, että tämä viides osa jää auki kuin huoran jalat bordellissa, mutta mitä muuta voisi odottaa Halloween-sarjan elokuvalta?

Halloweenin viides osa ei petä, mutta ei myöskään yllätä millään tavalla. Elokuva onkin samaa huttua kuin edelliset elokuvat muutamalla uudella juonenkäänteellä. Mielenkiintoinen seikka tämän tekemisessä on myös se, että Myersin pahoin arpeutuneet kasvot piti näyttää yleisölle ensimmäistä kertaa. Jopa erikoinen naamari oli tehty tätä kohtausta varten, mutta studiopomot päättivät viimehetkellä, että kasvot tulevat jäämään varjoon ja Myersin varsinaisia kasvoja ei elokuvassa nähdä.

2.5

Summary

Genret: jännitys,kauhu
Kesto: 94 min
Ohjaaja: Dominique Othenin-Girard
Pääosissa: Donald Pleasence,Ellie Cornell,Danielle Harris,Beau Starr,Tamara Glynn,Don Shanks
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1989

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments