elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mountain of the Cannibal God Mountain of the Cannibal God
2.5
Elokuva Kyllä jokin siellä Etelä-Amerikan viidakoissa jaksaa kiinnostaa. Jälleen kerran retkikunta lähtee tutkimaan näitä myyttisiä maanosia, jossa kannibaaleja kuulemma vieläkin lymyää. Tällä kertaa retkikuntaa... Mountain of the Cannibal God

Elokuva

Kyllä jokin siellä Etelä-Amerikan viidakoissa jaksaa kiinnostaa. Jälleen kerran retkikunta lähtee tutkimaan näitä myyttisiä maanosia, jossa kannibaaleja kuulemma vieläkin lymyää. Tällä kertaa retkikuntaa johtaa entinen Bond-tyttö, Ursula Andress, joka etsii aviomiestään viidakon sydämestä. Viidakon rankkaa elämää kuvataan jälleen tismalleen samalla tavalla kuin lukuisissa muissa roskaelokuvissa samoilta vuosilta. Retkikunta tappelee keskenään, tappaa vastaan tulevia eläimiä ja ylipäänsä sotkee ja räyhää, nähtävästi ohjaajan hienovaraisena kommenttina valkoisen miehen kunnioituksen puutteesta luontoa kohtaan. Lopulta kohdataan ne kuuluisat kannibaalit ja siitä vasta riemu ratkeaa. Jännitystä haetaan nopeista zoomeista, verellä mässäilystä ja taas kerran kieroutuneella viehätyksellä kannibaalien maailmasta.

Lukuisista roskafilmeistä mitä viime aikoina on tullut vastaan, Mountain of the Cannibal God edustaa sitä siedettävintä sakkia. Hyväähän tästä ei saa tekemälläkään, mutta niin-huono-että-on-hyvä-skaalalla liikutaan ihan katsottavan tasolla. Ohjaus ja näyttelytyö on kautta linjan umpisurkeaa, mutta juuri tarpeeksi ylilyötyä että se jaksaa naurattaa koko ylipitkän keston läpi. Lopun kannibaaliorgiat ovat varmasti kaikessa mielenvikaisuudessaan umpityperintä ja huvittavinta mitä on nähty. Ihmisten syömisen sijaan kannibaalit viihdyttävät itseään naimalla sikoja.

Kuvauspaikoiltaan ja musiikilta Mountain of the Cannibal God näyttää kierrättävän ihan kaikkea sitä samaa materiaalia, jota jokainen tämän ajan eksploitaatiopätkä tuntuu kutsuvan omakseen. Ainakin elokuvan krokotiili hyökkäystä käytettiin uudelleen vähintäänkin yhdessä Umberto Lenzin ohjauksessa. Kengännauha budjetti ja taidottomuus kaikilla osa-alueilla lisäävät kylläkin elokuvan perversiin viehätykseen. Elokuvaviihdettä etsiville tätä ei voisi suositella hyvällä omatunnolla millään ilveellä, mutta asiasta kiinnostuneille tai genren vannoutuneille faneille kyseessä on viihdyttävä puolitoista tuntinen.

Tekniikka

Totuttuun tapaan Firebox on tehnyt hienoa jälkeä kuvan ja äänen restaroinnissa. Hetkittäinen hieman liian pehmeä kuva on suurimmalta osin tarkka ja erittäin hyvin paranneltu. Värit näyttävät hyviltä ja maisemat ovat skarppeja. Ääni on kautta linjan erinomaista, ainoastaan dubbaus särkee paikoitellen, johtuen varmaan heikosta alkuperäisestä lähteestä. Tekstitys on moitteettomasti toteutettu ja alkuvalikot perushyviä. Teknisellä tasolla julkaisussa ei ole moitittavaa.

Ekstrat

Samaa ei voi sanoa ekstroista, tai pikemminkin niiden puutteesta. Haastattelut ovat kaikki tekstimuodossa – vaikkakin kahdella eri kielelä, kuvagalleriat taas äärimmäisen peruskauraa. Alkuperäisten trailerien lisät ovat jälleen kiinnostavinta ja parasta lisää. Myös muiden julkaisujen trailerien lisät ovat tuttuun tapaan kiinnostavaa katseltavaa. Ohjaajan filmografiasta ei voi sanoa mitään suuntaan tai toiseen. On ymmärettävää että kyseisen genren elokuvista on vaikea löytää materiaalia, mutta ekstrojen lähestulkoon totaalinen puute auttamattomasti laskee pisteitä laadukkaiden dvd-julkaisujen aikakaudella.

Yhteenveto
Kannibaaleja, väkivaltaa ja suolenpätkiä teknisesti moitteetomassa dvd-julkaisussa. Mahdotonta suositella tavallista viihdettä etsiville, sen sijaan roskafilmien ja eksploitaation ystävät saavat varmasti rahansa edestä viihdettä tästäkin julkaisusta.

Kiitokset Fireboxille arvostelukappaleen toimittamisesta.

  • Ääni
  • Extrat
  • Kuva
  • Elokuva
2.8

Summary

Genret: jännitys,kauhu,seikkailu
Kesto: 99 min
Valmistusvuosi: 2006
Aluekoodi: 1
Ääniraita: Dolby Digital
Kuvaformaatti: 16:9
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
Extrat: Kuvagalleria, haastatteluja, alkuperäinen traileri, filmografia, firebox-julkaisujen trailereita
Ikäraja:
Julkaisija: Another World Entertainment/ Firebox

Sending
User Review
0 (0 votes)

Joonatan Itkonen Toimittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
15 years ago

Huikeissa maisemissa kuvattu elokuva huokuu jotain selittämätöntä karmaa, jonka vuoksi tämän pätkän jaksaa juuri ja juuri katsella läpi. Näyttelijät ovat pääosin taattua Ö-luokkaa ja tarinakin vaikutti melkoiselta kioskikirjallisuudelta. Elokuvalle 1.5/5p