elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Niille jotka eivät jaksa odottaa uusinta 24-sarjan tuotantokautta, on Sentinel varmasti taivaanlahja. Agentti elokuvien kliseisiin ja vanhoihin juonikuvioihin paneutuva Sentinel on yhtä suurta ajanhukkaa...

Niille jotka eivät jaksa odottaa uusinta 24-sarjan tuotantokautta, on Sentinel varmasti taivaanlahja. Agentti elokuvien kliseisiin ja vanhoihin juonikuvioihin paneutuva Sentinel on yhtä suurta ajanhukkaa kuin sen selvänä esikuvana toimiva tv-sarja.

Michael Douglas esittää hyvin väsyneesti superagentti Pete Garrisonia jota syytetään presidentin salamurhan suunnitelusta. Garrison ei tietenkään suostu tyytymään moisiin väitteisiin vaan tekee sen mitä kuka tahansa järkevä ja huippukoulutettu agentti tekisi; pieksee jokaisen tuttavansa ja pakenee, selvittääkseen jutun itse. Taustalla häärivät hänen entinen oppipoikansa, Kiefer Sutherlandin esittämänä ja, kuvankaunis tulokas Eva Longorian muodossa. Heti ensimmäisen vartin jälkeen on selvää että koko elokuvasta puuttuu minkäänlainen looginen tarinankulku ja realistiset hahmot. Jokainen on stereotypiaa stereotyyppien päälle, niinkin pitkälle että terroristien motiiveja ei edes yritetä selvittää. Kunhan ovat rumia eurooppalaisia jotka vihaavat Amerikan mahtavaa maata.

Aiemmin tuhottoman huonolla SWAT-elokuvalla kyseenalaiseen maineeseen ponnahtanut ohjaaja Clark Johnson on ihan yhtä pihalla ohjaustöissään Sentinelin parissakin. Jatkuva hyperaktiivinen leikkaustyö pilaa toimintakohtaukset, eikä huojuva käsivara pelasta yhtään mitään. Rauhallisemmat kohtaukset on toteutettu perinteisin keinoin, mutta Johnsonin ohjaus on yhtä elävää kuin kuolleen kampelan katselu, eikä yksikään kohtaus tunnu pätkääkään kiinnostavalta.

Erinomaisia näyttelijöitä hyödyntävän elokuvan luulisi kuitenkin toimivan edes heidän harteillaan. Mutta kun ei. Michael Douglas on paikalla selvästi tilipäivää vartomassa, Kiefer odottelee seuraavaa 24-tuotantokautta ja Eva Longoria on yhtä luonteva salaisena agenttina kuin Steven Seagal Täydellisenä Naisena. Ainoastaan entisenä Sledge Hammerina tunnettu David Rasche näyttää saavan eloa yksipuoliseen presidentin hahmoonsa. Samaa ei voi sanoa koko elokuvan keston ajan nyyhkyttävästä Kim Basingerista jonka läsnäolo elokuvassa herättää vain hämmenystä. Tarvitaanko tosiaan näin lahjakas näyttelijätär näin turhaan rooliin?

Sentinelissa ei tunnu toimivan yhtikäs mikään. Toiminta on tylsää, agenttimaailman yksityiskohdat sivuutetaan täysin, näyttelijät näyttävät elävän valveunta, eikä juonesta voi edes puhua nauramatta. Kun kestoa löytyy vielä melkein kahden tunnin edestä, ei elokuvaa voi suositella kuin epätoivoisille Kiefer Sutherland tai Michael Douglas faneille jotka ovat nähneet miesten aiemmat tuotannot jo muutaman tuhat kertaa. Mutta silloinkin vain varauksella.

Yhteenveto
Aivosolujen tuhoamiseen soveltuvaa roskaa joka olisi pitänyt eliminoida jo esituotannossa.

1

Summary

Genret: jännitys
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Clark Johnson
Pääosissa: Michael Douglas,Kiefer Sutherland,Eva Longoria,Martin Donovan,Kim Basinger,David Rasche
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

Joonatan Itkonen Toimittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments