elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Suurin odotuksin nappasin Donnie Brascon lainaamon hyllyltä katsottavakseni. Pacino ja Depp, molemmat lahjakkaita näyttelijöitä, lisäksi olin kuullut leffan nimen useaan kertaan vuosien varrella, mutta...

Suurin odotuksin nappasin Donnie Brascon lainaamon hyllyltä katsottavakseni. Pacino ja Depp, molemmat lahjakkaita näyttelijöitä, lisäksi olin kuullut leffan nimen useaan kertaan vuosien varrella, mutta jostain syystä ei ollut koskaan tullut katsottua.

Pacinon esittämä Lefty Ruggiero on lurppasilmäinen, vanheneva mafioso, joka ottaa siipensä alle uuden tulokkaan, mustan pörssin timanttivälittäjän nimeltä Donnie Brasco (Depp). Lefty ei tiedä, että Brasco on itse asiassa FBI-agentti, joka raportoi esimiehilleen mafiaperheen puuhista säännöllisesti.

Mutta ajan myötä Brascon raportit harvenevat, välit hänen kotona lasten kanssa odottavan vaimon kanssa kiristyvät, ja Brasco imeytyy enemmän ja enemmän mukaan uuden “perheensä” toimintaan. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Leffan ainoa pelastus on sen lahjakas näyttelijäkaarti. Pacino ja Depp ovat hyvässä vedossa, ja Michael Madsen on yhtä arvaamaton ja arveluttava kuin yleensäkin kaikissa rooleissaan. Donnie Brasco ei kuitenkaan ole Kummisetä, eikä se ole Mafiaveljet.

Leftyn itsesäälissä rypeminen ja Brascon viimeisen päälle kireelle puristetut hermot ovat sinänsä kelpoisaa seurattavaa, mutta paljon muuta leffassa ei sitten olekaan. Karua kaupunkimaisemaa ei erehdytä ihailemaan vaikka tilaisuus olisikin, mafiaperheen jäsenet jäävät yksiulotteisiksi, etäisiksi hahmoiksi, eikä Brascon omasta sielunmaailmasta kovin paljoa saa irti.

3

Summary

Genret: NULL
Kesto: 127 min
Ohjaaja: Mike Newell
Pääosissa: Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen, James Russo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1997

Mika Salakka

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments