elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mukavaa, kun SubTV lähettää välillä vähän ei erilaisempia elokuvia. Tällä kertaa vuorossa oli niin ohjaajana, näyttelijänä kuin elokuvien taistelukohtausten koreografina toimineen Woo-ping Yuenin suhteellisen...

Mukavaa, kun SubTV lähettää välillä vähän ei erilaisempia elokuvia. Tällä kertaa vuorossa oli niin ohjaajana, näyttelijänä kuin elokuvien taistelukohtausten koreografina toimineen Woo-ping Yuenin suhteellisen hyvä taidonnäyte, Wing Chun (Yong Chun), jonka kung-fu-meiningistä on vaikeaa olla pitämättä. Suhteellisen karseasta jälkiäänityksestä huolimatta Wing Chun oli erittäin viihteellinen paketti, joka kutitteli mukavasti nauruhermoja, sekä tarjosi tietenkin kekseliäitä ja hienoja taistelukohtauksia yhdestä Bondistakin tutun Michelle Yeohin pätkiessä miehiä halki poikki ja pinoon.

Tarina ja synopsis ei Wing Chunissa mitenkään päätä huimaa: elokuva kertookin hyvin konventionaalisen tarinan romanttisesta rakkaudesta, lukuisista väärinkäsityksistä ja luonnollisesti oikean ja väärän väkivaltaisesta kohtaamisesta jossain Kiinan menneisyydessä. Tähän muottiin sopii myös toimintaelokuvista hyvin tuttu Yeoh, jonka sopivan etäinen ja myyttinen hahmo, Yim Wing Chun, on ottanut agendakseen pelastaa pulaan joutuneet neidot ja kyläläiset. Epäitsekkäästi muiden puolesta taisteleva Wing Chun onkin vienosti hymyilevänä taistelulajien mestarina mainio hahmo, eikä mm. mukana roikkuva Donnie Yen kaukaa tulleena kosijana ole itseasiassa pekkaa pahempi. Tuloksena onkin tyylipuhdasta lyömistä, potkimista ja suhteellisen veretöntä väkivaltaa, jossa miekallakin lyödään vain tylpällä päällä.

Kuten sanottua, 1990-luvulla tehdyt hong kongilaiset kung-fu-elokuvat ovat omassa lajityypissään usein melkoista herkkua. Wing Chunkin on sitä, vaikka ihan korkeimmille palleille ei silti ylletä, sillä juonen yllätyksettömyys sekä yhdentekevyys pistää väkisinkin silmään. Silti Wing Chun on ehdottomasti parhaimmillaan toimintaelokuvana, jossa näyttelijät venyvät melkoisiin akrobaattisiin suorituksiin. Paikat ovat varmasti olleet kovilla, mutta täytyy muistaa, että ilman näitä tämänkin genren himmeitä helmiä emme todennäköisesti olisi kuulleet sellaisista näyttelijöistä kuin Yun-Fat Chow, Jet Li, Jackie Chan ja mikseipä myös Michelle Yeoh. Mikäli siis missasit Wing Chunin tai otit sen nauhalle, niin nyt on oikea hetki katsoa kunnon “hong kong-mättöä”.

  • 60%
    Wing chun - 60%
60%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 93 min
Ohjaaja: Yuen Woo-ping
Pääosissa: Michelle Yeoh,Donnie Yen King-Tan Yuen,Catherine Hung Yan,Waise Lee,Norman Chu
Valmistusmaa: Hong Kong
Valmistusvuosi: 1994

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments