Murha Hollywoodissa

Ehkä pitänee jo hyväksyä se tosiasia, että Harrison Fordin tähti on pikkuhiljaa jo oikeasti sammumassa. Mies teki loistavia elokuvia 70-luvun lopusta 90-luvun alkupuolelle, mutta vuonna 1993 valmistuneen Takaa-ajetun jälkeen Ford on onnistunut vain kerran, Robert Zemeckisin ohjaamassa What lies beneathissa. Senpä takia on miltei masentavaa nähdä mies yhdessä pökkelön Josh Hartnettin kanssa näyttelemässä elokuvassa nimeltään Murha Hollywoodissa. Toimintakomediassa, josta on tullut ohjaaja-käsikirjoittaja Ron Sheltonin käsissä lähes täydellinen farssi -ja vieläpä huono sellainen.

Murha Hollywoodissa yrittäkin olla jotain vakavasti otettavan poliisisarjan ja Beverly Hills Kytän välimuoto, mutta muistuttaa väkisinkin televisiosta tullutta Fastlane -sarjaa, joka oli ehkä yksi surkeimmista tv-sarjoista koskaan. Muutenkin näyttelijäkaarti on tavanomaisestakin enemmän kujalla ja juonen suunnattomia aukkoja yritetään paikata milloin milläkin joogalla tai juustohampurilaisella. Harrison Ford:kin ottaa roolistaan absoluuttisesti irti vain palkkarahat paria nasevaa huutoa lukuunottamatta ja Josh Hartnettia ei vain yksinkertaisesti voi ottaa vakavasti missään vaiheessa. Mukaan eksyneet Lena Olin plus muut satunnaiset “sankarit” ovat vain tukemassa huonoa läppää ja toimintaa. Fordin ja Hartnettin esittämien roolihahmojen tuplatyötkin jäävät kertakaikkiaan vain hyviksi oivalluksiksi paperilla.

Murha Hollywoodissa on oikeasti huono elokuva. Se ei ole edes perustavanlaatuista, tasavahvaa, teko-coolia, ja timmejä bimboja näyttävää Hollywood-roskaa, vaan vielä pahempaa tunarointia, jonka komedialliset elementit eivät naurata edes elokuvan loppuessa, jolloin katsojankin kireys laukeaa yleensä helpottavaan nauruun. Ei, Murha Hollywoodissa tarjoaakin taas kerran nenä poskella olevan Fordin, huonosti näyttelevän Hartnettin ja puoli-typerän lopun, joka ei jaksa kiinnostaa pätkän vertaa, sekä puutuneen takamuksen, sillä ylipitkä murhan selvittely kestää mielensä pahoittaneen katsojan mielestä ainakin parisenkymmentä minuuttia liikaa. Ron Sheltoninkin kannattaisikin jättää ohjaamiset vähemmälle: viimeinen kelvollinen elokuva on jo peräti 14 vuoden takaa.

  • Murha Hollywoodissa
1.5

Poiminta

Genret: komedia,toiminta,rikos
Kesto: 116 min
Ohjaaja: Ron Shelton
Pääosissa: Harrison Ford,Josh Hartnett,Lena Olin,Bruce Greenwood,Isaiah Washington,Keith David
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SESMI
SESMI
18 years ago

elokuva kieltämättä oli suht surkuhupaisa ja myötähäpeä oli väistämätön Fordia katsoessa. Mutta Ron Sheltonista sen verran, että miehen ohjaama Dark Blue on erittäin kelvollinen.