elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Milla Jovovich iskee jälleen ja jälleen. Jo kolmanteen installaatioon yltänyt Resident Evil pelielokuva-“saaga” yrittää puhaltaa uutta henkeä zombie-elokuvien loputtomaan genreen ja yritykseksi se tälläkin...

Milla Jovovich iskee jälleen ja jälleen. Jo kolmanteen installaatioon yltänyt Resident Evil pelielokuva-“saaga” yrittää puhaltaa uutta henkeä zombie-elokuvien loputtomaan genreen ja yritykseksi se tälläkin kertaa valitettavasti jää. Tätä tuotosta kuvaisi ehkäpä parhaiten “Mad Max”:in ja “Land of the Dead”:n yhdistyminen todella sairaalla tavalla.

Ohjaaja Russel Mulcahy, joka aikaisemmin on tehnyt lähinnä musiikkivideoita ja joitakin tv-sarjaohjauksia, yrittää ottaa hieman pesäeroa edellisen osan järjettömään tietokonepelimäisyyteen ja lopputulos todellakin poikkeaa edellisestä osasta melkoisesti. Nyt ei nimittäin pompita enää pimeässä zombien valloittamassa kaupungissa tasolta toiselle, vaan pompitaan kirkkaassa päivänvalossa keskellä aavikoitunutta Amerikan erämaata.

T-virus on vallannut siis koko maailman, joka jo ajatuksena tuntuu niin hölmöltä, etteivät edes parhaita sieniä vetelevät scifi-kirjailijat keksi tämänkaltaisia megalomaanisia ajatusleikkejä. Parasta tässä ei ole vielä se, että lähes kaikki ihmiset ovat muuttuneet maita ja mantuja vaeltaviksi zombieksi, vaan se, että koko maapallo meinaa sanoa sopimuksensa elämän ylläpidosta irti. Umbrella-yhtiö on siis todella onnistunut tavoitteessaan nousta maailman isoimmaksi yritykseksi… Valitettavasti myös ainoaksi sellaiseksi. Toki Umbrellan hullut tiedemiehet Iain Glenin näyttelemän Dr. Isaacsin johdolla yrittävät löytää lääkettä tautiin ja kääntää T-viruksen vaikutuksen niin, että ihmiset muuttuisivat normaaleiksi, mutta jos he ovat jo onnistuneet tuhoamaan lähes koko ihmisrodun keitoksillaan, niin tulevaisuus ei todellakaan näytä hyvältä.

Vastentahtoiseksi pelastajaksi nousee jälleen Millan näyttelemä Alice, joka jo edellisessä osassa doubattiin sellaiseen kuntoon, että vastustajilla ei pitäisi olla enää mitään jakoa tätä super-sotilasta vastaan. Ja paskan marjat: toki Alice on edelleen huippuvireessä, mutta uusista saaduista voimista ei tunnu olevan mitään apua, kun kunto loppuu heti pienen käytön jälkeen. Elokuvan alkupuolella nähty kohtaus, jossa tyypillinen “bad-ass” jengi houkuttelee ohikulkijoita tukikohtaansa hätäsignaalin avulla ja sitten ryöstää/raiskaa kaikki sinne eksyneet, kertoo hyvin siitä kuinka zombiet eivät välttämättä olekkaan se vaarallisin vastus mitä Alice retkellään joutuu kohtaamaan. Vaikka kohtaus kaikessa kliseydessään alkaa jo naurattamaan katsojaa, on se kuitenkin omalla tavalla hyvin apocalyptista tilannetta kuvaava. Kun Alice pistää sitten koko poppoon lihoiksi sanaakaan sanomatta, tulee tunne, että tästähän on tulossa hyvinkin mielenkiintoinen elokuva.

Valitettavast tuo alkukohtaus jää koko pätkän parhaimmaksi kohtaukseksi. Toki muutama muukin näyttävä ja pulssia nostattava taistelukohtaus nähdään, mutta tuntuu kuin veto loppuisi aina vähän kesken ja kohtaukset jäävät vain toistamaan itseään. Myös paljon puhetta aiheuttanut “Hitchcockin linnut”-kohtaus ei yllä aivan sellaiselle tasolle kuin toivoisi, sillä CGI-linnut nyt eivät vain näytä niin pelottavilta kuin oikeat. Joku voisi myös väittää, että elokuva etenee pelimäisesti tasolta toiselle, mutta itse näen sen enemmänkin normaalina juonen kuljetuksena, jossa vastoinkäymiset seuraavat vain toisiaan. Toinen positiivinen seikka on myös se, että suurin osa päänäyttelijöistä todellakin heittää veivinsä tai muuttuu T-viruksen kantajaksi, joka samalla lisää elokuvan apocalyptista latausta siitä, että loppupeleissä kukaan ei selviä tästä hengissä.

Paul WS. Andersonin ohjaama ensimmäinen osa olisi saanut jäädä ainoaksi.Vaikka itse pääherra on ollut käsikirjoittamassa tätä kolmatta osaa, ei se tuo mitään uutta tähän pelielokuva-genreen. Toki ajatus koko maapallon vallanneesta t-viruksesta on kieltämättä elokuvan arvoinen, mutta maailmanloppua käsitteleviä zombie-elokuvia on nähty jo ihan liikaa. Milla on jo kouliintunut näyttelemään Alicen roolia edellisissä osissa ja hän on ottanut vaikutteita myös muista naissankarirooleistaan, joten yllättäen hän nousee tämänkin elokuvan kantavaksi voimaksi. Ali Larterin näyttelemä Claire yrittää vetää kovan naisen roolia pelastautuneiden johtajana, mutta uskottavuus ei ole aivan sillä tasolla kuin hänen roolinsa Heroes-sarjassa ja Oded Fehr jatkaa kahden ilmeen palkkasoturina jääden valovuoden päähän roolistaan “Sleeper Cell”-sarjassa. Lopputulos ei kuitenkaan ole niin huono kuin ehkäpä luulisi ja jos pystyit katsomaan edellisen osan loppuun asti, tämä on suorastaan järisyttävä parannus toiseen osaan yltämättä kuitenkaan ensimmäisen osan tunnelmiin.

2.5

Summary

Genret: jännitys,kauhu,toiminta,sci-fi
Kesto: 93 min
Ohjaaja: Russel Mulcahy
Pääosissa: Milla Jovovich,Oded Fehr,Ali Larter,Iain Glen,Ashanti
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa,Ranska,Australia
Valmistusvuosi: 2007

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

Okei, parempi kuin edellinen osa, mutta silti tämä elokuva oli melkoista tuubaa aina alusta jatko-osaa petaavaan loppuunsa saakka. Puh höh. 1.5/5p

Salmu
Salmu
16 years ago

Aika bueno, ei tosin valitettavasti Millan ihkuja ampiaistisseja talla kertaa. 3p

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Jovovich tappaa talossa ja puutarhassa. Tappaa zombin jos toisenkin, juonenkin myös. Surkea elokuva kaikin tavoin. 1p.

Miks?
Miks?
13 years ago

Miks kaikki oikeesti haukkuu tän elokuvan ihan pystyyyn mua rassaa ku suurin osa varmaa ees nähny. No joo en oo itekkää mut ei oikeuta haukkuu tätä leffaa oikeest. ja kuka on nähny ykkös ja kakkos osan?

veepee
veepee
14 years ago

aika hyvä loppujen lopuksi 4p

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Tuo “joitakin tv-ohjauksia” tehnyt Russell Mulcahy on muuten ohjannut mm. sellaisen kohtuu tuntemattoman tekeleen kuin Highlander