elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Elokuva Edward Bunkerin käsikirjoittama Elukkatehdas perustuu samannimiseen kirjaan ja on näyttelijänä paremmin tunnetun Steve Buscemin toinen ohjaustyö. Elukkatehdas on ansiokas elokuva, mutta ei tuo...

Elokuva

Edward Bunkerin käsikirjoittama Elukkatehdas perustuu samannimiseen kirjaan ja on näyttelijänä paremmin tunnetun Steve Buscemin toinen ohjaustyö. Elukkatehdas on ansiokas elokuva, mutta ei tuo vankilaelokuviin mitään uutta. Nuorukainen (Furlong) passitetaan vankilaan huumeiden hallussapidosta. Pian hän lyöttäytyy yhteen Earl Copenin (Dafoe) ja tämän jengin kanssa.
Elokuva elää vahvan ja laajan näyttelijäkaartinsa kautta. Buscemi kertoo tarinan kovin suorasti, ikään kuin tarkkailijana, vahvoja elokuvallisia hetkiä on vain muutama. Elokuva etenee varsin tasaisesti, jopa episodimaisesti erillisten sivujuonien läpi. Juoni on siis hatara, mutta henkilöhahmot pysyvät elävinä. Elokuva keskityykin tarkkailemaan vankilassa vallitsevaa hierarkiaa niin vankien kuin työntekijöidenkin keskuudessa. John Lurien särmikäs musiikki on omiaan luomaan karheaa vankilailmapiiriä. Tom Arnold ja Mickey Rourke jäävät mieleen friikkirooleissaan.

Kuva

Kuvanlaatu on Scanbox-julkaisuksi yllättävän hyvää luokkaa. Kohinaa esiintyy etenkin tummemmissa sävyissä, mutta kaikenkaikkiaan kuva on miellyttävä. Kontrasti on niin ikään kohdillaan ja sävyt ovat mukavan neutraaleja. Terävyys erinomaista luokkaa.

Ääni

Harmittavasti julkaisussa on vain DD 2.0 surround-ääni, joka on tosin erottelukykyinen, mutta saa silti kaipaamaan viisikanavaääntä.

Ekstrat

Tyhjyyttä. Pimeyttä. Suurta yötä. Elokuvan traileri ja näyttelijöiden biografiat ovat todella laihaa täytemateriaalia. Elukkatehtaan trailerin lisäksi levyltä löytyy myös Replicantin ja viimeisimmän Highlanderin surkuhupaisuudessaan viihdyttävät trailerit. Mainitaanpa takakannessa jopa kohtausten valinta “extra featureksi”.

Mainio vähälle huomiolle jäänyt pieni elokuva on julkaistu valitettavan onnettomassa paketissa, mikä toisaalta on ymmärrettävääkin.
Takuulla halpa julkaisu, josta löytyy laatuakin.

  • Ääni
  • Kuva
  • Elokuva
2.6

Summary

Genret: draama,rikos
Kesto: 91 min
Valmistusvuosi: 2000
Aluekoodi: 1
Ääniraita: Dolby digital 2.0
Kuvaformaatti: 16:9
Tekstitys: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska
Extrat: Trailereita, biografioita
Ikäraja:
Julkaisija: Scanbox entertainment

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments