xXx2: The Next Level

Jos haluatte nähdä:

  1. aivotonta, täysin yliampuvaa toimintaa
  2. surkean juonen
  3. paskaa näyttelemistä
  4. yli-coolin Ice Cuben
  5. itsenne kyllästyvän

niin menkää ihmeessä katsomaan xXx2: The Next Level, joka on yksi paskimmista koskaan näkemistäni jatko-osista paskalle elokuvalle! Yhden tähden tämä paska elokuva saa vaikkapa säälistä ja siitä, että Ice Cube jaksaa uskollisesti murjottaa koko elokuvan ajan.

Koska Jesse halusi perusteluja, niin tässä niitä sitten tulee kohta kohdalta.

1)

Tulipa kerran matkaamme toimintaelokuvien kruunaamaton profeetta, joka totesi nähneensä nahkahousuiset Highlanderit, Dressmannia mainostavat Matrixit ja kevyeen puuvillaan tai silkkiin pukeutuneet Hong Kong-mätöt, joissa luodit oli korvattu mielen voimalla ja miekan terällä. No, sitten yhdessä Steven Seagal -elokuvien kanssa tulivat kuulemma xXx-elokuvat, joiden toiminta on äärimmäisen vituttavaa teennäistä pelleilyä, jossa romutetaan varmaankin Xzibitin tuunaamia autoja tankeilla ja rynkyillä ja tietenkin ajetaan myös 160 mailia tunnissa suoraan raiteille, niin että ei mitään rajaa. Samalla potkitaan, lyödään, nänni-nipistetään, liekitetään ja ammutaan kaikkea elävää maan ja taivaan väliltä, eikä kukaan edes menetä raajoja. Moisilla kokovartalo-kevlareilla olisi varmasti täälläkin kysyntää.

2)

Jo ensimmäinen elokuva tarjosi Vin Dieselin johdolla sellaista huttua juonen osalta, ettei vähempää voisi kiinnostaa. Voin kuitenkin ilolla kertoa, että xXx2: The Next Level jatkaa näitä kunniakkaita perinteitä tyylillä, josta kuka tahansa herrasmies voisi olla vaatimattomassa tuntitalossa ylpeä: paikasta toiseen mennään rytmikkäästi hypiten, eikä asiaa auta ohjaajan yrittäessä piirtää hahmoille luonteenpiirteitä, jotka katoavat kuin pieru Saharaan loppupeleissä. Voi kuinka ihanaa onkaan selittää kaikkea vain jääräpäisellä patriotismilla! o/

3)

Oikeasti häpeän muutaman herran puolesta. Ensinnäkin häpeän Samuel L. Jacksonin puolesta: mitä IHMETTÄ näinkin hyvä näyttelijä alentuu tälläiseen elokuvaan ja vielä jatko-osaan? Jopa VIN DIESELKIN ymmärsi kieltäytyä jatko-osasta, joten miksi sinä, herra Jackson, et älynnyt? Entäpä sitten Platoonissa ikimuistoisen roolin tekevä Willem Dafoe? Kerätään nyt oikeasti yhdessä herralle joku addressi tai kolehti, ettei miehen tarvitsisi juosta rahan perässä näissä rooleissa. Muutenkin Dafoe on kuin seipään niellyt vanhan talon kili, joka katselee typerryttävän näköisenä laitumella juoksevia lihavia lampaita. Ja ihan kuin se ei riittäisi.

4)

Jos oikeasti luulitte Vin Dieselin olleen todella yli-cooli xXx:ssä (mitä hän tosin olikin), niin jättäkää oikeasti tuoppinne väliin ja ihmetellen katselkaa, kuinka kiusaantuneen vittuuntuneelta Ice Cube pääroolissa näyttää: mies murjottaa KOKO elokuvan ajan kuin olisi tullut lusikallinen väärään paikkaan samalla kun laukoo yhtä typeriä onlinereitä kuin iso-Arska aikoinaan. Silmätkään eivät kiilu, saatika huutoon kaikuna vastaava karisma, kun Ice Cube tarpoo kuin botoxilla kyllästetyllä kuminaamarilla eteenpäin kohtauksesta toiseen, vaikka valopilkkujakin löytyy vaikkapa pastorin “roolista”.

5)

Kyllästyin todellakin kyllästyin. Puolitoistatuntinen täynnä räjähdyksiä ja hikistä, tuunattua toimintaa täynnä oleva xXx2: The Next Level on jotain kauheaa jatko-osaa kauhealle elokuvalle, jolla valitettavasti on tilauksensa erilaisten ihmisten ja ihmisryhmien keskuudessa. Älkää käsittäkö minua väärin: minulle kyllä sopii toiminta, mutta kai siinäkin nyt jotain tyyliäkin täytyy olla? Seagalkin osaa sentään nauraa itselleen, xXx2: The Next Levelin tekijöistä en tiedä.

  • 10%
    xXx2: The Next Level - 10%
10%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Lee Tamahori
Pääosissa: Ice Cube,Samuel L. Jackson,Willem Dafoe,Scott Speedman,Peter Strauss,Xzibit,Michael Roof,Sunny Mabrey
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

_Paras Ikinä_

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Osaahan se, katsoppa vaikka loistava Exit Wounds. 😮

Schwarzenegger
Schwarzenegger
18 years ago

Arskal on just parhaat one- linerit.

hdaso
hdaso
17 years ago

Todella hyvä arvostelu, hienosti haukuttu leffa lyttyyn. Kiitos siitä.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

i lav juu

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Kiitos tästä.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Sivuston hauskimpia arvosteluja.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Best.Review.Ever.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Repesin.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Ai koska MINÄ halusin perusteluja?

Coppola
Coppola
18 years ago

Mutta osaako Seagal nauraa itselleen. Rohkenen epäillä.