elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tuntui varsin muikealta aloittaa katselemaan mitä seuraavanlainen porukka saa aikaan. Näyttelijä Tommy Lee Jones, joka voitti Oscarin Fugitivestä, näyttelijä Benicio Del Toro, joka voitti...

Tuntui varsin muikealta aloittaa katselemaan mitä seuraavanlainen porukka saa aikaan. Näyttelijä Tommy Lee Jones, joka voitti Oscarin Fugitivestä, näyttelijä Benicio Del Toro, joka voitti Oscarin Trafficista ja ohjaaja William Friedkin, joka voitti Oscarin French Connectionista.

Nyt on elokuvamaailma siinä pisteessä, että heiltä on aika tulla yhteinen elokuva. Ja tässä se nyt on. Hunted, mitä ei missään nimessä tule sekoittaa siihen älyvapaaseen Christopher Lambertin halkipaskaan Yakuza/Black Rain -tyyliseen samuraijännäriin.

No mutta asiaan. Hunted on siis vähintäänkin osaavien ihmisten kyhäämä elokuva, jonka tekemisen aloitti Friedkin itse. Hän innostui tosielämän selviytyjästä ja jälkien etsijästä, joka oli saanut kykynsä vanhalta intiaanilta. Friedkinin mielestä tähän ympärille oli hyvä rakentaa tarina. Asioista perillä oleva elokuvankatsoja muistaa, ettei Friedkin ole tehnyt oikeasti hyvää elokuvaa vuosiin. Edellisen ollessa yleisesti vihattu To Live and Die in L.A vuodelta 1985.

L.T Bonham (Tommy Lee Jones) on armeijasta eläkkeelle luonnonhelmaan vetäytynyt selviytymiskouluttaja. Hänet kutsutaan apuun kun eräs hänen kouluttamistaan tappokoneista Aaron Hallam (Benicio Del Toro) alkaa lahtaamaan jengiä vailla tarkoitusta. Hallam on ansioitunut sotilas, jonka pää ei yksinkertaisesti kestänyt sodan kauheuksia. Nyt hän on vapaalla ja ainut joka hänet voi pysäyttää on Bonham itse.

Tällä pohjalla sitä sitten tapahtuu. Ensin ollaan Kosovossa, jossa pohjustetaan Del Toron hahmoa. Sitten siirrytään erämaahan. Sitten ollankin kaupungissa ja sitten taas pöheikössä.

Hunted on helppo rinnastaa elokuviin U.S Marshals ja The Edge joiden välittömältä sekoitukselta Hunted ensikatsomalta vaikuttaa. Lopputuloksesta jää uupumaan paljon. Se ei tahdo yltää edes edellämainittujen veljiensä tasolle vaikka kyseessä ei ole millään kriteereillä kovinkaan kaksiset elokuvat. Mainiot näyttelijät Lee Jones ja Del Toro eivät pääse oikeuksiinsa hahmojensa rajoittuneisuuden takia. Del Toro saa irrotella, pääasiallisesti nolostuttavin lopputuloksin sekä Jones jää vaisuksi tallaajaksi muuten mielenkiintoisessa pääroolissaan.

Friedkin, joka ei tykkää tietokoneella tehdyistä efekteistä, ei myöskään niitä käytä vaan kaikki vaikealta näyttävä on oikeaoppisesti tehty ilman pilailunmakuisia tietokoneita. Oikea valinta, mutta harmi ettei hyvänmielinen idea nosta elokuvan juonta paremmaksi.

Huntedin perusidea on kiinostava, mutta käsikirjoitus on onnettoman ponneton ja yksiulotteinen. Sen tulkitsijana ei kumpikaan ansiokkaista pääosaherroista pääse oikeuksiinsa. 70 ja 80-luvuilla hienoja elokuvia ohjannut Friedkin on vajonnut John Woon tavoin tusinatekijäksi Hollywoodin viihdeteollisuuden massakoneistoon. Yhteenvetona sanon, että Hunted on valitettavan turha elokuva johon ei kannata tuhlata hetkeäkään aikaa.

  • 40%
    Saalistaja - 40%
40%

Poiminta

Genret: draama,jännitys,toiminta
Kesto: 94 min
Ohjaaja: William Friedkin
Pääosissa: Tommy Lee Jones,Benicio Del Toro,Connie Nilsen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments