Heavenly Creatures

Peter Jackson on ohjannut muitakin elokuvia kuin viimeisimmät hobittileffat. Heavenly Creatures pohjautuu tositapahtumiin, ja kertoo kahdesta Uudessa-Seelannissa asuvasta nuoresta tytöstä. Molemmat käyvät samaa koulua, mutta kummallakaan ei ole erityisemmin ystäviä. Juliet on kuvankaunis ja Pauline lähinnä sammakko, joten se, että heistä tulee hetimmiten parhaat ystävättäret, ei ole kovin ennalta-arvattavaa.

Paulinen ja Julietin ajanvietto menee musiikkia kuunnellessa, vaatteita ostellessa ja muun hulinan merkeissä. Mielenkiintoinen piirre elokuvassa on tyttöjen keskinäisten fantasialeikkien kuvaus. Tähän on laitettu aikaa ja rahaa, ja kuvallisen kerronnan eteen nähty aika todellakin on ollut sen väärti. Ikävä kyllä nämä fantasiakohtaukset menevät helposti ylipitkiksi.

Elokuvan alkuosa on loppuosaa vahvempi. Ystävystyminen, ongelmat kotona jne. on mielenkiintoista katseltavaa, kuten orastavan seksuaalisuuden käsitteleminenkin. Loppuosa menee osittain yli paikka paikoin, ja löysin itseni pikakelaamasta monien turhien kohtausten läpi.

Tätä elokuvaa on kyllä kovasti kehuttu, ja mielestäni sen juoni on kohtalainen, mutta paikoin teennäiset näyttelijäsuoritukset ja ylipitkät fantasiakohtaukset puuduttivat ja pitkästyttivät.

2.5

Summary

Genret: draama,fantasia
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Melanie Lynskey, Kate Winslet
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1994

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments