elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Voi meitä trailerin perusteella höynäytettyjä vajaaälyisiä elokuvankatsojia. Traileri lupaa maailman uskomattomimman seikkailuelokuvan Independence Dayn tehostevelhoilta. Totta elokuva on uskomaton. Miten tällaisen beduiinin sandaalin makuisen...

Voi meitä trailerin perusteella höynäytettyjä vajaaälyisiä elokuvankatsojia. Traileri lupaa maailman uskomattomimman seikkailuelokuvan Independence Dayn tehostevelhoilta. Totta elokuva on uskomaton. Miten tällaisen beduiinin sandaalin makuisen paskan on joku voinut tehdä ja vielä isolla rahalla?

Tämä tapaus kertoo tarinan suoraan sanoen ihan helvetin ärsyttävästä ämmästä nimeltä Claire (joku Kristin Dattilo), joka lähtee viemään miehelleen Will Gallagherille (joku Michael Lowry) unohtuneita ja tärkeitä business-papereita Sveitsiin. Äijä ei olekkaan Sweitsissä vaan onkin vaimon tietämä matkustanut El Grandecervezahablemuchapuertoricochachachaahan jossa on yllättäen käynnissä täysimittainen vallankumous. Claire-täti lähtee etsiskelemään miestään ja löytää suoraansanoen ihan saatanan ärsyttävän Arnet McCluren (joku Clayton Rohner), joka tekee jymyjuttua El Grandecervezahablemuchapuertoricochachachaan jymyvallankumouksesta. Selviää että Clairen mies onkin todellisuudessa mies, joka toimittaa kapinallisjoukoille aseita suoraan Yhdysvalloista. Claire ja kumppanit käyvät säälittävän Ernesto Guevara-kopion nimeltä Kenraali Rafael Kujaesan (joku Byron Quiros) joukkojen mukaan taistoon pahaa presidentti Hugo Luis Ramosia ( herranjumala oikea näyttelijä!!! John Rhys-Davies) vastaan.

Elokuva on säälittävä. Tuntemattomat näyttelijät, tuntematon ohjaaja, tuntematon työryhmä ja efektielokuvien leikkaaja Peter S. Elliot (ID4 yms) saavat aikaan 88minuuttia kallista paskaa. En ihmettelisi vaikka elokuvan aikana tuottaja olisi asetellut pumppuhaulikkoa suuhunsa ja koettanut ampua päänsä maata kiertävälle radalle. Ja en ihmettele sitä kyllä muistakaan työryhmän jäsenistä.

“Näyttelijät” ovat sanoinkuvaamattoman perseestä. Jokaiseen väliin yritetään kehitellä jotain “hokkuspokkus-onpas-meillä-kaikilla-kivaa-vaikka-uhmasimme-juuri-kuolemaa” -tyylistä turhanpäiväistä, päänsärkyä aiheuttavaa jumittamista. Elokuvasta on yritetty leipoa hauska, hieno, seikkailullinen, veretön, myyttinen, toiminnallinen, kaunis ja vaikuttava. Lopputulos on ärsyttävä, naurettava, hengetön, aivoton, päätön, ruma, vitun huono ja tylsä tekele.

Olisin antanut puolikkaan tähden edes jonkinlaisista erikoistehosteista, mutta en varmasti kun tarinaan on sotkettu vapaustaistelija, joka on niin selkeä Che-kopio. Meinasin heittää television ikkunasta pihalle, polttaa sen, raiskata sen, kusta sen päälle ja syödä sen jonka jälkeen etsiä käsikirjoittajan näppeihini ja paloitellut häntä hieman tylsällä voiveitsellä. Otan sen henkilökohtaisena loukkauksena, että tällaiseen paskaan yritetään sotkea Che-mukaan.

Haluaisin mielummin pitkää, kovaa, mustaa aidspitoista kumivenemiehen heppiä haitariini kun nähdä tästä elokuvasta pätkääkään. Kiitos ja anteeksi.

  • 1%
    Coronado - 1%
1%

Poiminta

Genret: komedia,sota,toiminta,seikkailu
Kesto: 88 min
Ohjaaja: Claudio Fäh
Pääosissa: Kristin Dattilo,Clayton Rohner,Michael Lowry,John Rhys-Davies,Daniel Zacapa,Byron Quiros
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments