elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Joidenkin suomalaisten medioiden kovasti kehuma elokuva, Riot on!, on dokumentti, joka kertoo erään surullisen kuuluisan suomalaisen mobiiliyhtiön tarinan. Oikeastaan kyse ei ole edes onnettomasta...

Joidenkin suomalaisten medioiden kovasti kehuma elokuva, Riot on!, on dokumentti, joka kertoo erään surullisen kuuluisan suomalaisen mobiiliyhtiön tarinan. Oikeastaan kyse ei ole edes onnettomasta tarinasta, sillä Riot On! sai sijoittajilta yli 20 miljoonaa dollaria mobiilipelibisneksen tekemiseen. Mobiilipeleistä piti tulla miljardiluokan bisnes kuumana nousukautena, mutta toisin kävi: homma kuivui kasaan. Pelkän kuplan puhkeamisen takia Riot:lle ei kuitenkaan huonosti käynyt, sillä taustalla oli paljon muutakin kuin pelkkää bisnestä. Tästä taustasta dokumentti sitten kertookin.

Tähän taustaan kuului paljon muutakin kuin pelkkää bisnestä: dokumentti kuvaakin meininkiä lähestulkoon vähän isompien poikien mehuretkeksi, jossa itse liiketaloudellinen työnteko jätetään vähemmälle. Firman luottokortit saivat kyytiä niin ravintoloissa, strippibaareissa kuin ulkomaisissa ilotaloissakin ja Riotin bileet saivat lähestulkoon legendaarisen maineen, jonka perään kyseltiin aikoinaan jopa television keskusteluohjelmassa asti. Kun firmaan rekrytoitiin vielä lähinnä sukulaisia ja puolituttuja, niin yritys alkoikin muistuttamaan toisille suurta perhettä, jossa Riotin toimisto toimi lähestulkoon kotina joillekin koodi-apinoille. Kodin omaisuudesta seurasi myös muuta legendaarista tarinaa: pornovideo saunaillasta ja asenne, joka leimasi Riotin todella vallankumoukselliseksi yritykseksi.

Dokumentissa annetaan puheenvuoro lähinnä firman entisille työntekijöille ja johtajille. Tämä on pelkästään mainio asia, sillä heidän sanomisensa elävöittävät dokumenttia mukavasti ja antavat katsojallekin muutaman naurun aiheen. Katsoja voikin seurata dokumenttia harvinaislaatuisen vapautuneesti ja avoimin mielin, sillä tarinat ovat välillä todella hauskoja, jotka ainakin allekirjoittaneen kieroon huumorintajuun uppoavat täysin. Muutenkin dokumentti on varsin lämminhenkinen: kamera seuraa haastateltavaa rauhallisesti ja luokseenvetävästi. Samalla huomaa, että haastateltavatkin muistelevat menneitä aikoja lämmöllä, sillä rennot hymyt ja väliin jopa sarkastiset puheet ovat pääosassa, vaikka välillä näyttää tekevän kipeääkin. Riot On!:ia voi kuitenkin suositella kenelle tahansa dokumenttien ja elokuvien ystävälle, joka haluaa välillä ottaa hieman rennommin ja humoristisemmin sen kummempia keskittymättä esiteltävään asiaan.

  • 60%
    Riot On! - 60%
60%

Tiedot

Genret: dokumentti
Kesto: 75 min
Ohjaajat: Kim Finn
Pääosissa: –
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments