elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Abel Ferrara, mies joka ei ole koskaan saanut ansaitsemaansa kunniaa töistään teki vuonna 1990 oman parhaan elokuvansa King Of New Yorkin luottonäyttelijänsä Christopher Walkenin...

Abel Ferrara, mies joka ei ole koskaan saanut ansaitsemaansa kunniaa töistään teki vuonna 1990 oman parhaan elokuvansa King Of New Yorkin luottonäyttelijänsä Christopher Walkenin ja luotto käsikirjoittajansa Nicholas St. Johnin kanssa. Lopputulos jättää miltei sanattomaksi.

Frank White (Walken) pääsee vankilasta. Hän on viettänyt siellä pitkän tovin ison luokan rikoksista. Hänen vanha jenginsä (Fishburne, Esposito, Buscemi) tulee välittömästi pomonsa luo. Whiten suunitelma on päästä takaisin alamaailman huipulle keinoja kaihtamatta. Murhia, huumeita, takaa-ajoja, verilöylyjä, bileitä, kyyneliä, rahaa, hylsyjä ja verta.

Jo pelkkä elokuvan synkkä tunnelma korotti mielenkiintoa alusta saakka. Tunnelman ylläpitäjä elokuvamaailman yksi loistavimmista näyttelijöistä, Christopher Walken, lunastaa kaikki mahdolliset odotukset kylmäverisenä Frank Whitenä. Muut näyttelijät ovat myöskin loistavia, joista täytyy erikseen mainita uransa ehkäpä hienoimman roolin tekevä Laurence Fishburne Whiten jengiläisenä.

King Of New York on kuin hyvä New Jack City potenssiin 3 ja kerrottuna Ferraralla, Walkenilla ja Fishburnella.

  • 80%
    New Yorkin Kuningas - 80%
80%

Poiminta

Genret: rikos
Kesto: 103 min
Ohjaaja: Abel Ferrara
Pääosissa: Christopher Walken,David Caruso,Laurence Fishburne,Wesley Snipes,Giancarlo Esposito,Steve Buscemi,Theresa Randle
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Italia
Valmistusvuosi: 1990

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments