elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ransom – lunnaat, on juuri sellainen elokuva kun nimestä voisi päätellä. Mel Gibson (Signs, Mitä nainen haluaa) näyttelee entistä armeijan taistelulentäjää, ja nykyistä viidenneksi...

Ransom – lunnaat, on juuri sellainen elokuva kun nimestä voisi päätellä. Mel Gibson (Signs, Mitä nainen haluaa) näyttelee entistä armeijan taistelulentäjää, ja nykyistä viidenneksi suurimman lentoyhtiön omistajaa, jota epäillään lahjonnasta. Eräänä kauniina päivänä Mullenien perhe (Gibson/Russo) huomaavat, että heidän poikansa on kidnapattu, eikä sinivuokkoja tietenkään saa informoida. Upporikas Tom joutuu todellan surkeaan jamaan huomatessaan, että hänen poikansa kidnappaustilanteesta on tullut median tärkein prioriteetti.

Ohjaajan tuolilla istuu Ron Howard (Cocoon – nuoruuden lähde, Apollo 13, Kaunis mieli), joka hoitaa hommansa tyylillä läpi, sekä onnistuu tuomaan mahtavasti juuri lapsensa menettäneen Gibsonin ja Russon tuskan ja piinan esiin, joka on silkkaa plussaa. Mahtavasti toimiva näyttelijätyökin on selvää silakkaa: Mel Gibson onnistuu roolissaan suht mukiinmenevästi kuitenkaan yltäen korkeimpiin parrasvaloihin. Samanlaiseen rooliin joutuu myös Rene Russo, Gibsonin vaimona, jonka itku ja parku saa kovemmankin testosteronivuoren peittämään korvansa. Leffan ehdottomasti kovin jätkä, Gary Sinise (Forrest Gump) on niin kusipäinen kidnappaaja ja hyvän ja pahan välimaastossa loikoileva kaksinaamainen sinivuokko, jonka ainoa määränpää elämässä on raha. Sinisen roolihahmo on niin mahtipontinen ja hermoiltaan rautaa, jonka huomaa mahtavasti Gibsonin ja Sinisen välisestä vuoropuhelusta puhelimen välityksellä, että ihan naurattaa.

Ransom – lunnaat on onnistunut elokuva, jonka juonenkäänteet luovat sen tilanteen, jossa katsoja kykenee katsoa elokuvan vain kerran, pitkän ajanjakson sisään. Valitettavasti homma on näin, mutta mahtavien näyttelijöiden, ohjaajan ja erittäin mukiinmenevän juonen kautta elokuva tuo esille sen positiiviset puolet. Ja loppua kohden mentäessä Gary Sinisen loistavan lopetuksen.

  • 60%
    Ransom - Lunnaat - 60%
60%

Tiedot

Genret: jännitys,toiminta
Kesto: 121 min
Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Mel Gibson,Rene Russo,Gary Sinise
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1996

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
K][A
K][A
14 years ago

Aivan mahtava leffa! Suosittelen katsomaan! Yksi parhaimmista jonka olen nähnyt.