elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ihminen on joutunut taistelemaan elinaikanansa jos jonkinlaista uhkaa vastaan. Monet ovat rinnastaneet Disneyn luokattomat jatko-osat näiden uhkien joukkoon. Itse en ollut aikaisemmin yhtä ainoaa...

Ihminen on joutunut taistelemaan elinaikanansa jos jonkinlaista uhkaa vastaan. Monet ovat rinnastaneet Disneyn luokattomat jatko-osat näiden uhkien joukkoon. Itse en ollut aikaisemmin yhtä ainoaa suositun piirretyn jatko-osaa nähnyt, joten ajattelin nyt koettaa näitä tuhovälineitä käytännössä. Leijonakuningas oli aikoinaan yksi omista suosikeistani, joten valinta tuntui varsin itsestäänselvältä.

Enpä osannut varautua että tunnelma onnistutaan pilaamaan ennätyksellisesti jo elokuvan alussa. Kaksi epämääräistä… eläintä, jotain mangusteja ja möhkösikoja ilmeisesti, katselevat elokuvateatterissa leffaa kaukosäätimen kera ja kelailevat sitä edes ja takas. Jonkun mielestä varmasti huvittavaa, minusta lähinnä säälittävän surkuhupaisaa.

Kun elokuva vihdoin saadaan käyntiin niin samat otukset katkovat sitä jatkuvasti kaukosäätimellään. Jälleen kerran joku voi pitää tätä huvittavana, minä revin sen vuoksi lähinnäkin hiuksia. Leijonakuningas 3 on mitä selkeämmin täysin viihdeleffa, traagiset elementit puuttuvat täysin, tämä pätkä on suunniteltu viihdyttämään ja pitämään katsoja huvittuneena. One-linereita ja vitsejä sinkoileekin aivan älyttömällä vauhdilla. Osa niistä avautuu vain alkuperäiset Leijonakuninkaat katsoneille, osa meille muillekin. Itse nauroin elokuvan aikana tasan yhden kerran: vitsi marssivista hyenoista ja Riverdancesta ylitti korniudessaan kaiken aikaisemmin näkemäni ja tilanne oli niin huvittava että syljin kahvini lattialle nauraen räkäisesti.

Valitettavasti sekin hyvä loppui hyvin pikaisesti. Loput elokuvasta oli kohtuullisen tyhjänpäiväistä kertausta aikaisempien Leijonakuninkaiden tapahtumista hieman eri näkökulmista katsellen. Hahmot oli puhuttu suomeksi, jota voidaan ainakin Simban tapauksessa kyllä pitää enemmän onnettomuutena kuin hienona asiana. Helium-ääninen pikkupoika leijonana oli saada minut itkemään. Kannattaa siis tukeutua englanninkieliseen ääniraitaan, jos satutte tämän elokuvan joskus erheessä hyllystä poimimaan. Ainakin laulut toimivat englanniksi paljon suomea paremmin.

Myönnetään toki etten millään muotoa kuulunutkaan tämän elokuvan kohderyhmään, mutta oma lapsuuteni ei niin kaukana ole, etten voisi rehellisesti sanoa että jos minulle olisi tämänkaltaista elokuvaa tyrkytetty, olisin ottanut sen loukkauksena omia älyllisiä lahjojani vastaan. Minä kun olin lapsena hyvinkin fiksu kaveri.

Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi etten pitänyt tästä elokuvasta? Saakoon se nyt yhden tähden vaikkapas siitä Riverdance-vitsistä.

1

Poiminta

Genret: animaatio,perhe
Kesto: 77 min
Ohjaaja: Bradley Raymond
Pääosissa: Nathan Lane,Ernie Sabella,Matthew Broderick
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nala
Nala
17 years ago

Voikun nuo kaikki Leijonakuningas-elokuvat on niin koskettavia. Varsinkin sen yhden Leijonakuningas-Elokuvan laulu. <3 🙂

leffa friikki
leffa friikki
18 years ago

elokuva oli tosi hyvä! siinä oli huumoria ja hieman seksiä ja jännitystä.

Juu-juu
Juu-juu
17 years ago

Kyllä tämä on ihan hyvä elokuva. Mielestäni Pirkka-Pekka Peteliuksen vaihtaminen toiseen ääninäyttelijään oli todella hyvä valinta. Petelius ei ole ollenkaan huono, mutta se ei mielestäni sovi Timonin äänittäjäksi (Leijonankunigas ykkösessä).

HUNDRA99
HUNDRA99
14 years ago

leijonakuningas 1 ja 2 on ihan parhaita en oo nähny 3

-leijonakuningas-
-leijonakuningas-
18 years ago

kolmas elokuva on surkea kopio edellisestä. kakkostakin on vaikea katsoa. laulut ovat ok, mutta suomalaiset pilaavat sen omalla äänellään. kun sitä katsoo tulee ajatelleksi, miksei keksitä uusia klassikoita vaan käytetään aika surkeisiin lisä osiin.ensimmäinen on paras ikusesti. mikään jatko-osa ei sitä voita