elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

John Badhamin ohjaama videovuokraamoihin todennäköisesti heti ajautunut ja nyt siis televisiostakin esitetty Viime hetkellä (Nick of Time) on ihan pätevä, yhden illan elokuva. Se...

John Badhamin ohjaama videovuokraamoihin todennäköisesti heti ajautunut ja nyt siis televisiostakin esitetty Viime hetkellä (Nick of Time) on ihan pätevä, yhden illan elokuva. Se kertoo aika suoraviivaisesti tarinan, joka ei jätä ainakaan Johnny Deppin esittämää Gene Watsonia kylmäksi: hänen pitäisi tappaa kuvernööri säästääkseen pienen lapsensa hengen, jonka kidnappaajat ovat vanginneet. Ongelman tekee vielä vaikeammaksi eläväisesti Mr. Smithiä näyttelevä Christopher Walken, joka on roolissaan tutun cooli ja ah, niin kylmä.

Hyvin etenevä Viime hetkellä toimii thrillerinä kohtuullisen hyvin. Vielä kun Badham on ottanut käskytettävistään kohtalaisen paljon irti, niin elokuvallinen anti on vähintäänkin keskitasoa. Pääosassa olevan Deppin roolikin kiemurtelee jossain hyvän ja keskiverron ei-kenenkään-maalla: mies kun näyttelee väliin hermostunutta, hiirimäistä ja hikoilevaa tilintarkastajaa ja väliin taas laskelmoivaa sankaria. Deppin rooli onkin matka “hiirestä rotaksi” jos niin voi ylipäätään roolista sanoa. Walkenissa on puolestaan sitä samanlaista särmikkyyttä ja salaperäisyyttä kuin niin monessa roolissa ennenkin. Ehkä tällä kertaa Walkenin roolia voi helpoimmin verrata hänen True Romancen rooliinsa, jossa mies näytteli jämäkkää sisialais-gangsteria. Joka tapauksessa jos Depp on elokuvan liemi, niin Walken on leffan suola.

Viime hetkellä on elokuva kuitenkin vain keskitasoa. Sen sinänsä hyvä perusidea on loppujen lopuksi liian suppea: se ei anna mitään tärisyttäviä juonenkäänteitä tai aiheuta ylimääräisiä sydämentykytyksiä, vaan luottaa liikaa perusasioihin, jotka lopussa menevät jo realisminkin ohi. Laskekaapa vaikka kuinka monta laukausta Depp ampuu kuuden ammuksen revolveristaan. Samalla tavalla kuin nais-kuvernööri ei usko murhauttamistaan, voisi katsojakin olla epäuskoinen elokuvan hyvyydestä tai huonoudesta. Sitä ei kuitenkaan kannata liiemmin pelätä, sillä Viime hetkellä luo perusturvallisen testosteronin erityksen ja joillekin heikkohermoisemmille muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen puolikkaan.

  • 55%
    Viime hetkellä - 55%
55%

Tiedot

Genret: jännitys
Kesto: 90 min
Ohjaaja: John Badham
Pääosissa: Charles S. Dutton, Christopher Walken, Courtney Chase, Johnny Depp, Marsha Marson, Roma Maffia
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1995

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments