elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Leslie Nielsen on näyttelijä, joka olisi saanut vetäytyä jo hyvin ansaitulle eläkkeelle jo vuosia sitten, kuitenkin herra säväyttää joka ikinen kerta mitä ihmeellisimmissä elokuvissa,...

Leslie Nielsen on näyttelijä, joka olisi saanut vetäytyä jo hyvin ansaitulle eläkkeelle jo vuosia sitten, kuitenkin herra säväyttää joka ikinen kerta mitä ihmeellisimmissä elokuvissa, joista mikään ei todellakaan nouse yli äyräiden vaan ämpäri tuntuu olevan aina tyhjä elokuvaa tehdessä. Mies ja alaston ase -elokuvan jälkeen Leslie Nielsen on totuttu näkemään tyhmänä agenttina, kuten Mr. Magoossa ja Spy Hard – Lupa läikyttää -nimisissä elokuvissa. Roolit ovat kertakaikkiaan kamalia ja kässäri on kuin 5-vuotiaan kirjoittama. Pissa-kakka-pieru -huumori ei naurata ketään, ei ketään, mutta sitä ei mies tunnu tietävän. Vuonna 2000 ilmestynyt 2001: Avaruussekoilu on yksi elokuva, joka olisi pitänyt jättää tekemättä, se on yksi huonoimmista elokuvista, jonka olen koskaan nähnyt. Ohjaajana toimii Allan A. Goldstein, joka suorastaan vetää elokuvan nimellään mahtavan 2001: Avaruusseikkailun lokaan.

Juoni onkin sitten jotain aivan hirveää. Käsis on selvästi ollut näpelöitynä jossain lastentarhassa sillä jälki on myös sen mukaista. Leslie Nielsen astuu Dick Dixin (mukamas hauska äännettynä) saappaisiin täydellisenä idioottina toimivana agenttina. Alku alkaa niinkin kauhealla sketsillä, jossa Dix kaahaa Beatlellaan johonkin pikaruokalaan pelastaakseen pattivangit. Alkupelleilyn jälkeen päästäänkin tosiasiaan. Dix saa tehväkseen pelastaa “Veganin” planeetalta U.S.An presidentin Bill Clintonin, sillä herra on kloonattu, ja oikea presidentti istuu tälläkin hetkellä Valkoisessa talossa. Koko elokuva asettuu ulkoavaruuteen ja sketsit sen kuin pahentuvat. Vitsit eivät ole enään vitsejä, ne ovat jotain juttuja, jotka kulkeutuvat toisesta korvasta sisään, ja toisesta ulos.

Aivan hirveä jälkifiilis. Pahin krapulakin on kuin kävely puistossa tähän elokuvaan verrattuna. Pieru-kakka-pissa -huumori on menneen talven lumia, mutta sitä ei nämä herrat tunnu tajuavan. Asiaan ei auta myöskään se, että elokuva on rankattu Internet Movie Databasessa top100 huonoimman elokuvan listään sijalle 30. Muuta ei voi sanoa, että ehtaa Leslietä, mene jo eläkkeelle, koska sen olet jo ansainnut. Ja jos jostain syystä et tätä tekelettä, jos sitä sellaiseksi voi edes sanoa nähnyt tässä taannoin TV:stä, tee palvelus kaikille äläkä missään tapauksessa vuokraa, tai osta tätä elokuvaa. Viimeisiksi sanoiksi voisi sanoa, että mahtavat loppurepliikit ovat yksinkertaisesti mahtavia:
Dick Dix: That’s not a gun, this is!
Luulisi jo, että lopputeksteissä oltaisiin hellitetty, EI. Piereskelyä kuullaan vielä viimeisillä minuuteillakin. Todella surkea veto Nielseniltä sekä koko ryhmältä.

  • 20%
    2001: Avaruussekoilu - 20%
20%

Tiedot

Genret: komedia,sci-fi
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Allan A. Goldstein
Pääosissa: Leslie Nielsen,Ophelie Winter,Ezie Greggio,Peter Egan
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Kanada
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SpinalCrap
SpinalCrap
17 years ago

Joskus tällainenkin idioottityhmä huumori jaksaa naurattaa. Älä ota sitä vakavasti. 3p

jjjjooo
jjjjooo
15 years ago

Pahin krapulakin on kuin kävely puistossa tähän elokuvaan verrattuna.Arvostelun kirjoittajan kannattaisi opetella jättämään walk in the park -anglismit ja muut pissakakkahirvitykset pois.