elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tällä kertaa kotini rennon letkeän illanvieton ja ilmapiirin rikkoi oikein veikeä elokuva nimeltä Poika, joka ainakin minun mielessä on tuttavallisemmin About a boy. Elokuva...

Tällä kertaa kotini rennon letkeän illanvieton ja ilmapiirin rikkoi oikein veikeä elokuva nimeltä Poika, joka ainakin minun mielessä on tuttavallisemmin About a boy. Elokuva onnistui piristämään väsynyttä iltaa todella hyvin ja minun täytyy myöntää, että pidin siitä oikein paljon tästä draaman ja komedian sekoituksesta, jonka kapellimestareina toimivat ilmeisesti Weitzin veljekset, jotka ovat tuttuja joillekin Pähkähullu professori II -leffasta. Sitten kun soppaan heitetään varsinainen hurmuri ja juuri tälläisten komedia/draamojen rautainen tulkitsija, Hugh Grant, voi elokuvalta odottaa paljon.

Aloitetaan hyvistä näyttelijöistä. Pääroolissa tosiaankin loistaa ja oikein tuikkii Hugh Grant, joka sopii kertakaikkisen hyvin rooliinsa. Grant onkin yksi elokuvan ehdottomista kantavista voimista, joka pitää leffaa juuri sillä oikealla reitillään. Grant on muuten tehnyt samantyyppisiä rooleja ennenkin: varsinkin Grantin rooli Bridget Jonesissa muistuttaa hyvin paljon Pojan roolia. Mielestäni se ei kuitenkaan haittaa, sillä Grantia näkee loppujen lopuksi elokuvissa aika vähän. Muita mukana olevia näyttelijöitä ovat sitten mm. Nicholas Hoult, joka ainakin allekirjoittanutta ärsytti suunnattomasti. Hoult näyttelee sitä "kuuluisaa" poikaa, jonka vuorosanat saavat Houltin kuulostamaan totaaliselta idiootilta. Houltin rooli onkin leffan surkein suoritus. Toisen pohjanoteerauksen vetää sitten pojan äitiä näyttelevä Toni Collette, joka itsetuhoisena äitinä osaa olla ärsyttävä. Mutta on niitä hyviäkin suorituksia! Varsinkin Muumiossa flopannut Rachel Weiz suorastaan hurmaa omassa roolissaan mukavasti. Myös muita "onnistujia" löytyy pienistä sivuosista ilahduttavan paljon.

Pojan juoni on oikeastaan aika mielenkiintoinen. Will (Grant) on rikas mies, joka tykkää elellä yksikseen ja hemmotella itseään. Ainoat asiat, missä hän on hyvä, on levyjen ja kenkien ostelu. Kaikin puolin Will on erittäinen turhamainen kaveri, joka välittää vain itsestään. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Will keksii uuden tavan tavata sitoutumiseen haluttomia naisia: Will alkaa tapailla sinkku-äitejä. Sitä kautta Will tutustuu Marcukseen (poika), josta Will alkaa ajan myötä välittää. Seurauksena on hauskaa sanailua, huvittavia tapahtumia ja kaikin puolin viihdyttävää katseltavaa.

Vaikka Pojan näyttelijäsuoritukset heittelevät laidasta laitaan, on Pojan kokonaissuoritus erittäin vahva. Poika onnistuu viihdyttämään erittäin mainiosti ja mikä parasta: leffa sopii kaikenikäisille. Poika onnistuu myös "filosoimaan" itseänsä rennosti: tärkeitä ja tosielämässäkin mietittyjä kysymyksiä käsitellään rennosti, hauskasti ja tyylikkäästi. Oikeastaan Pojasta ei voi olla pitämättä, sillä se pistää vakavammankin miehen tai naisen hymyilemään ja jopa (hehheh) nauramaan ääneen. Poikaa voi vakavasti suositella katsottavaksi, mieluummin kuitenkin isossa porukassa.

4.5

Summary

Genret: draama,komedia
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Chris Weitz,Paul Weitz
Pääosissa: Hugh Grant,Toni Collette,Nicholas Hoult,Rachel Weisz,Sharon Small
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa,Ranska
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments