elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Televisioyhtiön johtajan toimesta potkut saanut Joanna Eberhard (Nicole Kidman) muuttaa miehensä Walterin (Matthew Broderick) ja kahden lapsensa kanssa Connecticutiin, Stepford-kylään uuden, paremman elämän toivossa....

Televisioyhtiön johtajan toimesta potkut saanut Joanna Eberhard (Nicole Kidman) muuttaa miehensä Walterin (Matthew Broderick) ja kahden lapsensa kanssa Connecticutiin, Stepford-kylään uuden, paremman elämän toivossa. Stepford vaikuttaa päälle päin ihanteelliselta paikalta asua: talot ovat upeita, ympäristö rauhallista ja ihmiset ystävällisiä mutta pian selviää, että tekeillä on jotain todella hämärää.

Ira Levinin romaaniin perustuva Frank Ozin (Valtikka, Koukkusormi) ohjaama Stepfordin naiset filmattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1975. Nyt kolmenkymmenen vuoden päästä amerikkalaiselle unelmayhteiskunnalle ja sukupuolirooleille ivaileva elokuva tuntuu hieman vanhentuneelta mutta ihan kelpo naurut tästä saa kuitenkin. Loppupuolella kuitenkin kompuroidaan kliseisiin lausahduksiin.

Nicole Kidman (Ihmisen tahra, The Others) on sympaattinen vahvana uranaisena, joka haluaa saada elämänsä ja avioliittonsa kuntoon. Godzilla-fiaskosta tuttu Matthew Broderick sijoittuu jonnekin puuduttavan tylsän ja heikon välimaastoon. Glenn Close (101 Dalmatialaista) on räväkkä esimerkillisenä stepfordilaisena vaimokkeena. Elokuvassa on pari ihan jännittävää kohtaa mutta Oz jättää hämmentämättä trillerin aineksia eikä päästä jännitystä irti.

  • 60%
    Stepfordin naiset - 60%
60%

Tiedot

Genret: jännitys,komedia
Kesto: 94 min
Ohjaaja: Frank Oz
Pääosissa: Nicole Kidman,Bette Midler,Matthew Broderick,Christopher Walken,Glenn Close
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments