elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Scary Movien -sarjan kolmas osa, Scary Movie 3, saisi jäädä viimeiseksi elokuvaksi. Hyvien, aika Mies ja alaston ase ja Hot Shots tyylisten vitsien aika...

Scary Movien -sarjan kolmas osa, Scary Movie 3, saisi jäädä viimeiseksi elokuvaksi. Hyvien, aika Mies ja alaston ase ja Hot Shots tyylisten vitsien aika on tässä elokuvassa jäänyt huomattavasti vähemmälle ja tilalle onkin tullut enemmän turhanpäivästä lässytystä, joka ei valitettavasti jaksa kovinkaan pitkälle naurattaa. Elokuva tosin tarjoaa parit, kolmet, mehevät naurut, mutta siihen se valitettavasti jää.

Näyttelijät ovat Scary Movie 3:ssa perinteisesti joko tunnettuja tai sitten nobodyjä, joita ei ainakaan ole nähnyt missään elokuvassa tai sarjassa aiemmin. Mukana on tietenkin Scary Movien tapaan perinteiset playboy-misut ja tällä kertaa vuoron ovat saaneet Jenny McCarthy ja Pamela Anderson. Tässä Scary Moviessa ihme kyllä heidän lyhyt kohtauksensa oli kohtuullisen huvittavaa katseltavaa, eikä ainakaan minulle jäänyt minkäänlainen paha mieli, että he olivat mukana: kerrankin kliseisesti bimbot blondit olivat loistava osa tätä elokuvaa!

Paras kaikista näyttelijöistä on kuitenkin Charlie Sheen, joka heittää todella rennon roolin Signista kopioituna pappina, jota ahdistaa aika monetkin asiat. Sheenin suoritus tuo aidosti (ja väkisin) mieleen miehen roolit Hot Shotseissa, jotka olivat nuoruusvuosieni suosikki-komedioita. Sheen kertakaikkiaan sopii tälläisiin hölmöilyelokuviin, jossa huumori haetaan muiden elokuvien tunnettuja kohtauksia parodioimalla ja nokkelasti sanaillen. Eipä siis ole mitenkään ihmeellistä, että mukaan on myös eksynyt Leslie Nielsen, joka Amerikan presidenttiä näytellessään ei onnistu oikein olemaan “oma itsensä”. Lieneekö vika sitten käsikirjoituksessa vai Nielsenissä, mutta tosiasia on, ettei miehen roolisuoritus tällä kertaa pure.

Scary Movie 3:n juoni on kudottu kasaan hittielokuvien parhaita kohtauksia yhdistelemällä. Mukaan ovat päässeet ainakin 8mile, Signs, Kuudes aisti ja Ring. Tuossa olivat ainakin ne, mitkä muistan. Aika yllättävää kyllä, juoni ei tunnu yhdentekevältä, sillä ohjaaja ja käsikirjoittaja ovat tehneet maagisesti yhteistyötä ja onnnistuneet ymppäämään kohtaukset yhdeksi, suhteellisen toimivaksi, kokonaisuudeksi. Valitettavasti siinä se onkin: parodiointi ei oikein jaksa naurattaa; varsinkin kun elokuva menee pelkäksi rasittavaksi lässyttämiseksi.

Scary Movie 3 on nimensä mukaisesti “sarjan” kolmas osa. Se onnistuu enää osittain hauskuuttamaan ja vitsit eivät riitä koko elokuvan ajaksi. Tuloksena on perus-tylsä, valonpilkahduksia sisältävä, parodia, jonka jaksaa juuri ja juuri yksin katsoa. Porukassa leffa menee varmasti.

 

  • 40%
    Scary Movie 3 - 40%
40%

Tiedot

Genret: kauhu, komedia
Kesto: 84 min
Ohjaaja: David Zucker
Pääosissa: Anna Faris, Anthony Anderson, Charlie Sheen, Jenny McCarthy, Leslie Nielsen, Pamela Anderson, Regina Hall, Simon Rex
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments