elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Parivaljakko Stiller-Wilsonin uusin elokuva, Starsky & Hutch, on eräänlainen väliinputoaja. Toisaalta se on muka hauskaa pelleilyä ja hyvä tekosyy kuluttaa kymmeniä miljoonia dollareita tälläisen...

Parivaljakko Stiller-Wilsonin uusin elokuva, Starsky & Hutch, on eräänlainen väliinputoaja. Toisaalta se on muka hauskaa pelleilyä ja hyvä tekosyy kuluttaa kymmeniä miljoonia dollareita tälläisen elokuvan tekoon. Toisaalta elokuva on taas paikoin lämminhenkisen hauska: suorastaan Stillermäisen koominen. Tuloksena onkin nakkisoppa, josta löytyy myös sattumiakin.

Näyttelijät ovat Starkyssa & Hutchissa kohtuullisen hyviä. Ben Stiller jaksaa välillä naurattaa puoli-vakavana Starskyna, jolle poliisintyö tarkoittaa lähestulkoon koko elämää. Huumorintajuton, sääntöjä pilkulleen noudattava, Starsky olisi yksin lähestulkoon kenen tahansa esittämänä tylsä hahmo. Stillerkään ei ole muuta kyennyt hahmostaan luomaan kuin säälittävän reppanan, mammanpojan, joka esittää kovista. Stillerin aisapari, Owen Wilson, on sentään huomattavasti kiinnostavampi. Renttumaista, säännöistä vähän välittävää Hutchia näyttelevä Wilson on oikeastaan arkisen hauska tapaus. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin tosissaan ja yksinkertaisista asioista saa hyvää huumoria. Näinpä ollen erite-vitseihin asti ei tarvitse mennä.

Sivuosiin on saatu myös erittäin mielenkiintoisia näyttelijöitä. Mielenkiintoisimman roolin vetää kuitenkin Snoop Dogg, joka näyttelee parittaja-vasikka Huggy Bearia. Snoop Doggin näyttelemä Huggy Bear on lämminhenkinen ja ennen kaikkea rento hahmo. Kun hahmosta ei olla tehty mitään sekoilevaa kahelia, niin hommat pysyvät näppärästi hankassa. Pääpahiksen roolissa oleva Vince Vaughn on taasen loistava. Ihailtavan agressiivinen Vaughn on juutalaisena huumekauppiaana rento, cooli ja maanmainio hahmo, jota seuraa mielellään. Vielä kun mies ei sorru mihinkään kovin suureisiin kliseisiin, niin aika tavalla valmis paketti on koossa. Varsinkin, kun mukaan on otettu vielä esim. hienosti bimboa näyttelevä Juliette Lewis, playboy-pupu Carmen Electra ja hauska George Cheung.

Starsky & Hutch on mukiinmenevä elokuva. Se ei tarjoile mitään ylivertaisen hauskaa naurua, mutta kyllä mieleen sentään parit hyvät naurut jäi: varsinkin “do it” -vitsi kutkuttaa vieläkin nauruhermoja, kuten myös vankilavierailu, jossa kyttäkaksikko joutui hankkimaan tietoja hieman omaperäisellä tavalla. Starsky & Hutch tuokin teattereihin (ja myöhemmin koteihin) omaperäisen otteen 70-luvun meiningistä. Televisio-sarjaa seuranneille elokuva saattaa jopa tarjota enemmänkin, mutta siitä taas en tiedä mitään. Loppujen lopuksi tähän elokuvaan sijoitetut dollarit eivät täysin menneet hukkaan, mutta jokainen voi tietenkin miettiä, montako Stiller-Wilson -elokuvaa haluaa vielä nähdä, jossa vitsit ja juonenkulku alkavat osittain toistaa itseään.

  • 55%
    Starsky & Hutch - 55%
55%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Todd Phillips
Pääosissa: Ben Stiller,Owen Wilson,Snoop Dogg,Vince Vaughn,Juliette Lewis,Carmen Electra,Fred Williamson,Jason Bateman,Amy Smart,George Cheung
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments