elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Seuraava arvostelu on kirjoitettu koulun lehteen yli kaksi vuotta sitten ja nyt se on luettavissa koskemattomassa muodossa. Olin jo tuolloin vihainen huonoja elokuvia kohtaan...

Seuraava arvostelu on kirjoitettu koulun lehteen yli kaksi vuotta sitten ja nyt se on luettavissa koskemattomassa muodossa. Olin jo tuolloin vihainen huonoja elokuvia kohtaan enkä häpeillyt näyttää sitä.

CART-kausi on alkanut ja uusi nimi Jimmy Bly (Kip "the bitch" Pardue) on noussut uhmaamaan vanhaa (saksalaista) mestaria Beau Brandenburgia (Til Schweiger). Kohta kuitenkin Jimmy alkaa hermoilla ja tallipäällikkö Carl Henry (Burt Reynolds) kutsuu hätiin vanhan kilparatojen taitajan Joe Tanton (Stallone itselleen kirjoittamassa "vanha viisas"-roolissa). Kilpailuja sekoittavat myäs sankareiden naisystävät (Gina Gershon ja Estella Warren).

Elokuvasta näkee ohjaaja Harlinin kiinnostuksen autourheiluun, mutta valitettavasti viihdemylly on muokannut tästä(kin) pätkästä tyypillisen Hollywood-elokuvan. Tietysti massayleisö haluaa nähdä paljon hienoja kisoja, räjähtäviä onnettomuuksia sekä loputonta vauhdin hurmaa. Siltikään rahakassat eivät ole täyttyneet. Ovatkohan katsojat viisastuneet? Driven on sävytetty runsailla väreillä, nopealla leikkauksella sekä loputtomalla musiikilla. Nämä yhdistettynä saadaan lopulta tuskastuttavan tyhmä viihde-elokuva, jonka ainoa hyvä puoli tuntuu olevan Harlinin visuaalinen osaaminen. Käsikirjoituksesta ja näyttelijäsuorituksista on turha puhua mitään.

Lopuksi vielä silloinen pisteytys:
***** HIENO
**** BUENO
*** VIENO
** LAURI-ENO
* HUONO

1

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 116 min
Ohjaaja: Renny Harlin
Pääosissa: Sylvester Stallone,Burt Reynolds,Kip Pardue,Til Schweiger,Gina Gershon,Estella Warren
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Australia,Kanada
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hou
Hou
17 years ago

Sly oli ainut hyvä lefasa 2p