elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Oscar-ehdokkaanakin viimeistään tunnetuksi tullut Pirates of the Caribbean ei ole mikään onnen täyttymys. Se on kuitenkin kelpo elokuva, joka on selvästi laskelmoitu massatuotteeksi. Raha...

Oscar-ehdokkaanakin viimeistään tunnetuksi tullut Pirates of the Caribbean ei ole mikään onnen täyttymys. Se on kuitenkin kelpo elokuva, joka on selvästi laskelmoitu massatuotteeksi. Raha haisee lujaa ja elokuva sisältääkin nimekkään näyttelijäkaartin Deppistä Rushiin. Kun hyvään miehitykseen lisätään vielä merirosvot, fantasiaa ja kohtuullisen mielenkiintoinen tarina, on lopputulos kuitenkin kelvollinen, katsottava elokuva.

Pirates of the Caribbeanin näyttelijät ovat todellakin nimekkäitä. Pääroolissa hyppii ja huitoo kettumaisella oveluudella Johnny Depp, joka näyttelee kapteeni Jack Sparrowia. Depp on jälleen kerran panostanut ihailtavasti rooliinsa ja hänen näyttelemistään on aina ilo seurata elokuvasta riippumatta. Tälläkin kertaa Depp varastaa Geoffrey Rushin kanssa oikeastaan koko elokuvan itselleen, sillä Depp on kertakaikkisen karismaattinen hahmo niin valkokankaalla kuin televisioruudussakin. Miehen eleet ja ilmeet ja koko ulkoinen olemus on täysin kohdallaan ja roolisanatkaan eivät tunnu hötöltä. Ei olekaan mikään ihme, että mies oli ehdolla Oscarin saajaksi.

Deppiä tasapainottavana tekijänä on konkari Geoffrey Rush, jonka roolin Elisabethistä tulen aina muistamaan. No, joka tapauksessa Rush on Pirates of the Caribbeanissakin erinomainen. Mies ottaa ruudun loistavasti haltuunsa, mutta tosin ainoana puutteena on Rushin roolihahmon vetelyys, joka ilmenee kuivina ja stereotypisinä vuorosanoina ja käyttäytymisenä. Harmi sinänsä, sillä Rushista saisi vaikka mitä irti.

Kolmas mainitsemisen arvoinen näyttelijä lienee Taru Sormusten Herra -trilogiasta tuttu Orlando Bloom, joka oikeastaan jatkaa siitä, mihin haltia-roolissaan jäi. Ehkä miestä painaa Legolaksen varjo, sillä ainakin minä katselin Bloomiin roolihahmoa jälleen kerran haltiana: Bloomin näyttelemä Will Turner pomppii, seikkailee ja miekkailee vähän kuin haltia. Ehkä Bloomin pitäisi hakeutua vähän vakavampiin rooleihin, jotta hän karistaisi Sormusten herran viitan harteiltaan.

Elokuvan juoni on mielenkiintoinen ja piristävä. Hollywoodista ei ole oikein tullut minkäänlaista merirosvo-seikkailua Harlinin Kurkunleikkaajien saaren flopin jälkeen. Nyt kuitenkin aiheeseen on rohkeasti tartuttu ja ikään kuin varmistukseksi mukaan on ympätty Atsteekkien kirous, joka on tuo elokuvaan ripauksen mystisyyttä ja fantasiaa. Katsojien kosiskelulta homma hieman haiskahtaa, mutta joka tapauksessa elokuva toimii silti. Tarinaakaan ei ole ryssitty mitenkään ja katsojan mielenkiintoa pidetään yllä kiitettävästi uusilla juonenkäänteillä.

Vaikka Pirates of the Caribbean vaikuttaa -ja on- mielenkiintoinen elokuva, niin jokin elokuvasta puuttuu. Elokuva on kyllä viimeistelty laskelmoidusti ja viimeisen päälle, mutta ihan kuin elokuva olisi hieman ontto: sielu puuttuu. Hyvää viihdettä Pirates of the Caribbean kuitenkin tarjoilee ja sitä voi suositella lähestulkoon kaikille. Lapsiperheiden kannattaa kyllä jättää elokuva katsomatta lasten hereilläolo-aikana, sillä kyllä ne kummitukset pikku pilttiä pelottavat.

4

Summary

Genret: seikkailu
Kesto: 143 min
Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Johnny Depp,Orlando Bloom,Keira Knightley,Geoffrey Rush
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments