elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Hollywoodissa väännetyt “kaikki nähty, kaikki tehty” -tyyliset toimintarymistelyt alkavat repimään kaalia halki. Välillä tekee eetua katsoa kunnon ulkomaalainen elokuva mikä sisältää USA:ttoman tuulahduksen pirteää...

Hollywoodissa väännetyt “kaikki nähty, kaikki tehty” -tyyliset toimintarymistelyt alkavat repimään kaalia halki. Välillä tekee eetua katsoa kunnon ulkomaalainen elokuva mikä sisältää USA:ttoman tuulahduksen pirteää menoa ja meisseliä. Taxi-trilogian osat ovat mielestäni juuri tällaisia tapauksia. Nyt tarkastelussa Taxi 3.

Taxi 3:n edellisten osien tapaan elokuvassa seikkailevat tutut hahmot. Taksikuski Daniel (Samy Naceri), rikospoliisi Emilien (Frédéric Diefenthal), läpilaho poliisipäälikkö Gilbert (Bernard Farcy), jonka tyhmyydelle ei näy löytyvän rajoja, sekä muut aikaisemmista osista tutut hahmot.

Tällä kertaa Daniel ja Emilien jahtaavat joulupukeiksi pukeutuneita kiinalaisia ryöstäjiä, jotka eivät tee mitään virheitä rikoksissaan ja omaavat huimat akrobaattiset kyvyt. Elokuvassa riittää vauhtia ja menoa monelle kerralle. Takaa-ajoja ja läheltä piti-tilanteita kaupungissa, moottoriteillä ja tällä kertaa, jopa Sweitsin vuoristossa.

Visuaalinen puoli näyttää varsin mainiolta, komedia iskee paikoittain oikeaan hermoon. Takaa-ajot ovat odotetusti hienoja ja elokuva ei tyssää mihinkään poronkusemiin perusmokiin. Juoni on luonnollisesti yksinkertainen, eikä sisällä huippukäänteitä vaan tarjoaa perusadrenaliinisettiiä tarvittavan kepeällä tavalla.

Osuva pätkä elämän mitäänsanomattomiin hetkiin. Elokuvaa ei tarvitse ajatella, siitä ei tarvitse tykätä. Se tarvitsee vain katsoa ja nollautua täysin. Hyväksi elokuvaksi sitä ei tosin nosta edes Stallonen hulvaton Ranskaksi dubattu cameorooli.

  • 40%
    Taxi 3 - 40%
40%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 84 min
Ohjaaja: Gérard Krawczyk
Pääosissa: Samy Naceri,Frédéric Diefenthal,Bernard Farcy,Ling Bai,Emma Sjöberg,Marion Cotillard,Sylvester Stallone
Valmistusmaa: Ranska
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments