elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

On aika ottaa taas askel eteenpäin ja perehdyttävä elokuvateatterille uuteen genreen: lastenelokuviin. Näin ensimmäisellä vuokrauskerralla otin varovasti ja vuokrasin Mikin ketkuteatterin, jossa seikkaili Disneyn...

On aika ottaa taas askel eteenpäin ja perehdyttävä elokuvateatterille uuteen genreen: lastenelokuviin. Näin ensimmäisellä vuokrauskerralla otin varovasti ja vuokrasin Mikin ketkuteatterin, jossa seikkaili Disneyn sarjakuvista ja piirretyistä tutut hahmot. Elokuva olikin riemastuttava kokonaisuus, joka sai ainakin minut hyvälle tuulelle. Minun olikin erikoista huomata, etten voinut olla pitämättä piirroshahmojen hauskuudesta, ilmeistä ja vuorosanoista.

Mikin ketkuteatteria (Mickey`s House of Villains) ei oikeastaan voi elokuvaksi sanoa. Oikeastaan se on kokoelma vähemmän tai enemmän Halloween-aihesia tarinoita, joiden taso vaihtelee jonkin verran. Esimerkiksi Mikki Hiiren tarinat eivät yllä läheskään samalle tasolle niille tarinoille, joiden pääosassa on moottoriturpa Aku Ankka. Itse en katsonut elokuvaa alkuperäisäänillä vaan jouduin laittamaan suomeksi dupatut äänet. Ne eivät olleet mitenkään kehnoja, sillä Aku Ankan puhe kuulosti “Aku Ankan puheelta” ja Mikinkin äänessä kaikui innostuneen kimeä vikinä. Hessuunkin oli saatu ääninäyttelijältä hyvät äänet ja piirrettyjä oli ainakin audiovisuaalisuuden kannalta mukava seurata.

Aku Ankka ja veljenpojat ovat Mikin ketkuteatterin kantavat voimat. Varsin elovoimaiset tarinat nimittäin jaksavat kiinnostaa ja niiden taika kestää useammankin katselukerran. Varsinkin Aku Ankan ja eläintarhasta (?) karanneen gorillan yhteenotto on hauskaa katseltavaa: aina niin itsekehulta haiseva Ankka joutuu juoksemaan henkensä edestä.

Piirrettyjen vetovoima on aina perustunut siihen, että hahmoille ei koskaan tapahdu mitään kamalaa. Ja vaikka tapahtuisikin, niin he selviävät siitä aina hengissä. Lisäksi kun muistetaan, että piirrettyjen ainoa rajoite on mielikuvitus, niin luvassa on riemukkaita hetkiä suosittujen piirroshahmojen parissa.

Mikin ketkuteatteri on kohtuullisen hyvä kokoelma-elokuva sisältäen mielenkiintoisia tarinoita. Sen harmonian kuitenkin pilaa tasoltaan ailahtelevat tarinat, joiden välisten tasojen kontrasti on aivan liian suuri. Piirrettyjen ystäville, hyvästä huumorista pitäville ja lapsille Mikin ketkuteatteri on kuitenkin mieluista katseltavaa. Suosittelen!

  • 70%
    Mikin ketkuteatteri - 70%
70%

Tiedot

Genret: animaatio
Kesto: 70 min
Ohjaajat:
Pääosissa:
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments