elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vain frendejä DVD:n kantta katsoessani tuli mieleen välittömästi ajatus “jaaha, taas yksi ennalta-arvattava amerikkalainen teinikomedia”. Silloin en vielä tiennyt kuinka oikeassa olinkaan. Chris Brander(Reynolds)...

Vain frendejä DVD:n kantta katsoessani tuli mieleen välittömästi ajatus “jaaha, taas yksi ennalta-arvattava amerikkalainen teinikomedia”. Silloin en vielä tiennyt kuinka oikeassa olinkaan.

Chris Brander(Reynolds) on lihava, kömpelö ja ujo teinipoika, joka on juuri päässyt lukiosta. Hän on salaa rakastunut parhaaseen ystäväänsä, jokaisen koulupojan unelmatyttöön, kauniiseen huutosakin johtajaan Jamie Palaminoon(Smart). Hän yrittää tunnustaa rakkautensa koulun viimeisissä bileissä yksityisesti kirjeitse, mutta tekstin päätyessä vääriin käsiin hänet nolataan ja Jamiekaan ei ymmärrä Chrisin todellisia tunteita. Tästä sisuuntuneena Chris päättää muuttaa elämänsä suunnan. Kymmenen vuotta myöhemmin Chris on menestyvä ja todella hyvännäköinen bisnesmies musiikkimaailman huipulla, sattumalta hän palaa takaisin kotikaupunkiinsa ja tapaa Jamien. Mukana sopassa ovat mm. Britney Spears-klooni Samantha
James(Faris) ja niinikään nörtistä joka naisen unelmaksi muuttunut Dusty Dinkelman(Klein).

Niin, alkuasetelmat ovat kuin mistä tahansa teinikomediasta ja kun näyttelijät sekä ohjaaja ovat kyseisen elokuvagenren perusnaamoja, niin ei liene kennellekkään yllätys mitä on luvassa. Ohjaaja Kumble on tehnyt aikaisemmin mm. kohtalaisen Cruel Intentionsin sekä sen nolon jatko-osan. Tässä elokuvassa hän sortuu toistamaan teinikomedian kliseitä, leffasta ei löydy yhtään omaperäistä vitsiä tai kohtausta.

Elokuvassa on todellakin menty siitä, mistä aita on matalin. Näyttelijätyö on peruskauraa. Esimerkiksi Anna Farisin roolityö ei yllättäen eroa juuri ollenkaan Scary Movien Cindy Campbellin roolista, samat maneerit toistuvat jälleen.

Vain frendejä ei tuo yhtään mitään uutta elokuvamaailmaan, se on täysin varman päälle tehty raina, joka varmasti houkuttaa katsomoon taas uuden vuosikerran 15-vuotiaita. Jotain elokuvasta kuitenkin kertoo se, että arvasin loppuratkaisun ennen, kuin olin katsonut leffasta minuuttiakaan. Jos rakastat Never been kissedin tai The 40 year old virginin kaltaisia elokuvia viihdyt varmasti tämänkin seurassa, mutta muussa tapauksessa kannattaa
kiertää kaukaa, sillä tämä aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja tuskaa.

1

Poiminta

Genret: NULL
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Roger Kumble
Pääosissa: Ryan Reynolds,Amy Smart,Anna Faris,Chris Klein,Chris Marquette
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
17 years ago

deisto, the 40 year old virgin ei niinikään tuonut yhtään mitään uutta tähän genreen, jos uudistukseksi ei lasketa pääosanäyttelijöiden tavallista vanhempaa ikää. Samat jutut toistuvat jokaisessa leffassa, jossakin vaiheessa sitä turhautuu saman paskan uudelleenlämmittelyyn.

temesi
temesi
17 years ago

Jos pitää yleensäkin komedioista, niin the 40 year old virgin on aika pirun hyvä leffa. Mielestäni elokuvia ei saisi koskaan verrata ainakaan julkisesti toisiinsa, koska mielipide tulee yhden ihmisen suusta.Muuten tuo kirjoitus on kyllä mielestäni todella hyvä!

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Älä rinnasta tällasta paskaa 40 Year Old Virginiin, joka oli oikeasti suhteellisen hyvä tämän genren elokuva.