elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

The Core on poikkeuksellisen uusi tapaus katastrofielokuvien saralla. Toteutus ei niinkään tarjoa mitään uutta tahi mullistavaa, mutta idea on aikalailla tuore. Maapallon ydin on...

The Core on poikkeuksellisen uusi tapaus katastrofielokuvien saralla. Toteutus ei niinkään tarjoa mitään uutta tahi mullistavaa, mutta idea on aikalailla tuore.

Maapallon ydin on pysähtynyt. Tämän seurauksena luonnonilmiöt pääsevät valloilleen ja loppujenlopuksi vuoden sisään koko planeetta kärventyisi karrelle. Tämän seurauksena kerätään vain parhaat tiedemiehet (tietysti vain USAlaiset) kasaan, jotka tekevät uudesta ja mullistavasta painesietoaineesta aluksen. Sillä laitoksella aloitetaan matka maapallon keskipisteeseen laittamaan maapallon keskipiste takaisin pyörimään käyttäen ydinasetta apuna.

Elokuvan juonesta voi sanoa että on ainakin omaperäinen, mutta valitettavan epärealistinen ja kokovaltaisen kliseinen. Elokuvan parasta antia ovat alkupuolella ilmentyvät maapallon oireilut, joita seurailee varsin mielellään.

Mielenkiintoinen alkuasetelma, ennennäkemätön tapahtumasarja, paikoittain jännittävä ja teknisesti hyvin toteutettu kokonaisuus. Mitä pidemmälle elokuvassa mennään, sitä enemmän kiinostuskäyrä laskee. Lopussa millään ei ole enään mitään väliä.

Mielenkiinto lopahti lähes täysin kun elokuva aloittaa pakollisen pelleilyn yliefekteillä ja patrioottisten hahmojen rohkeuden ilmaisuilla, tyypillisillä ongelmilla ja välien selvittelyillä.

Roolisuorituksista mainitsen kaksi eli mielestäni parhaat: Tchéky Karyo ja Delroy Lindo. Heidän suoritukset ovat tämän kahvin maito ja sokeri. Ilman heidän mainioita roolisuorituksiaan en olisi tykännyt elokuvasta juuri ollenkaan. Karyon hahmon valkokangasaika jää valitettavan pieneksi, mutta se tekee väkisinkin vaikutuksen. Lindo on hyvä miltei jokaisessa roolissa mitä on tehnyt. Muista näyttelijöistä ei voi sanoa mitään, koska ne ovat peruskauraa.

  • 30%
    Ytimessä - 30%
30%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 135 min
Ohjaaja: Jon Amiel
Pääosissa: Aaron Eckhart,Tchéky Karyo,Hilary Swank,Stanley Tucci,Delroy Lindo,Bruce Greenwood,DJ JenkinsQualls,DJ Qualls,Richard Jenkins
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments