elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Juu. RK:n alku oli kyllä mahtava, niin kuin Matti jo aikaisemmin ehti sanoa. Yun-Fat tulee rave-klubille sisään, kävelee aivottomana vellovan lihamassan lävitse ja tekee...

Juu. RK:n alku oli kyllä mahtava, niin kuin Matti jo aikaisemmin ehti sanoa. Yun-Fat tulee rave-klubille sisään, kävelee aivottomana vellovan lihamassan lävitse ja tekee parille kovalle kaverille ilmareiät. Kohtauksen kruunaa hyppimään pistävä biisi, joka oli tietenkin elokuvan jälkeen pakko saada.

Itse elokuva oli sitten kokonaisuutena sellaista tavallista räiskintää, jossa ei ole jotenkin tunnetta. Äijät ammuskelevat toisiaan millon missäkin, Yun-Fat tekee pari kiintoisaa temppua ja siinä se sitten onkin. Elokuvasta ei jää muuta käteen kuin hyvä musiikki, luodinreikiä ja kourallinen hylsyjä.

Juoni ei RK:ssa juurikaan huimaa: palkkamurhaaja ei täytä tehtäväänsä, joten hänen työnantajansa on tapettava hänet ja hänen perheensä. Alkaa huima kilpajuoksu, jossa Yun-Fatin esittämä Lee niittaa jengiä ketoon ja yrittää saada passia Mira Sorvinolta, jota jahdataan myös. Sorvinon suoritus muuten jää aika ontoksi ja hän on yksi elokuvan riippukivistä. Sen sijaan sivurooleissa on eloisia rooleja kuten Til Schweigerin ja Danny Trejon esittämät palkkamurhaajat. Piristävässä sivuosassa nähdään myös Clifton Collins Jr., joka on perinteinen paha/hyvä-poika. Siis että välillä ollaan kaveria ja välillä ei. Yun-Fatista vielä sen verran, että mitä vähemmän mies puhuu, niin sen parempi, sillä miehen ilmeet ovat todella hyviä. Hän osaa kertoa jo kasvoillaan paljon jo yhdessä kohtauksessa, mihin vaikka Steven Seagal tarvitsisi kaksi elokuvaa.

RK:ta ei voi oikeastaan suositella muille kuin action-leffojen ystäville. Sellaista aivotonta sotaa se oikeastaan on.

3

Summary

Genret: toiminta
Kesto: 87 min
Ohjaaja: Antoine Fuqua
Pääosissa: Chow Yun Fat,Mira Sorvino,Kenneth Tsang,Michael Rooker,Jürgen Prochnow,Til Schweiger,Danny Trejo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments