elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

The eye on Kiinalais / Thaimaalainen yliluonnollinen kauhuelokuva, joka kertoo Mun nimisestä näkönsä nuorena menettäneestä naisesta. Munille tarjoutuu uusi tilaisuus sarveiskalvoleikkauksen muodossa, ja hän...

The eye on Kiinalais / Thaimaalainen yliluonnollinen kauhuelokuva, joka kertoo Mun nimisestä näkönsä nuorena menettäneestä naisesta. Munille tarjoutuu uusi tilaisuus sarveiskalvoleikkauksen muodossa, ja hän saa näkönsä takaisin.Kaikki sujuukin kuten pitää, kunnes Mun tajuaa näkevänsä meidän tunteman todellisuuden lisäksi jotakin muuta.

Uusien sarveiskalvojen myötä Mun rupeaa näkemään ihmisten keskuudessa mustia hahmoja, jotka tuntuvat kuljettavan kuolevien ihmisten sieluja pois, hiukan ennen heidän kuolemaansa, siitä ovatko sielut matkalla taivaaseen vai helvettiin, ei sitten olekaan sen suurempaa informaatiota.

Mustat “viikatemiehet” eivät ole ainoa uusi asia jonka Mun kykenee näkemään, vaan hän näkee myös piinattuja sieluja, eli kummituksia. Munin ja kummitusten tapaamisesta syntyykin ajoittain todella piinaavia ja ahdistavia kohtauksia. Allekirjoittaneen mielestä tämä elokuva olikin ajoittain huomattavasti Ringua tai The Ringiä pelottavampi.

The Eye ei kyllä missään nimessä saa pisteitä omaperäisyydestä, ensimmäisenä elokuvasta tulee mieleen tietenkin klassikko nimeltä Sixth Sense (Kuudes Aisti), ja osa kohtauksista tuntuu lähes suoraan siitä lainatuilta. Silti The Eye yllättää laadullaan, ja sillä että se ei pyri hollywood elokuvien tapaan luomaan kauhua “shokki” efekteillä, vaan hakee kauhu piinaavalla tunnelmalla, ja hyytävällä musiikilla. Elokuva ei myöskään sorru käyttämään liiallisia tehosteita tai maskeerauksia, ja tämä onkin mukavaa vaihtelua nykyisten jenkki tehosterämistelyjän ohella. Onhan tässäkin elokuvassa tehostehelvettinsä mutta sitä en lähde tässä sen enempää spekuloimaan.

Suurin miinus tälle elokuvalle tulee sen musiikin käytöstä, ja tyylisuuntauksesta. Vaikka The Eye onkin suurimman osan ajasta puhdas yliluonnollinen kauhuelokuva, sortuu se välillä myös ajautumaan pois raiteiltaan, jopa rakkauselokuvan puolelle. Tämä hieman latistaa muuten niin tunnelmallisten kauhukohtauksien tehoa. Musiikin käyttö puolestaan on kauhukohtausten aikana loistavaa, mutta niiden välissä saattaa tulla jopa erittäin valoisaa ja iloista piano musiikkia, joka omasta mielestäni sopisi enemmänkin johonkin perhe-elokuvaan. Elokuvan loppukliimaksi jättää myös vähän kylmäksi.

  • 80%
    The Eye - 80%
80%

Tiedot

Genret: jännitys,kauhu
Kesto: 110 min
Ohjaaja: Oxide Pang Chun,Danny Pang
Pääosissa: Angelica Lee,Lawrence Chou,Chutcha Rujinanon
Valmistusmaa: Iso-Britannia,Thaimaa,Hong Kong,Singapore
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments