elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tämän kesän ehdottomasti suurinpana hittinä mainostettu Pirates herätti huomioni jo kauan ennen Suomen ensi-iltaa. Merirosvot ovat kiehtoneet allekirjoittanutta, ja olenkin käynyt aina katsomassa elokuvateatterissa...

Tämän kesän ehdottomasti suurinpana hittinä mainostettu Pirates herätti huomioni jo kauan ennen Suomen ensi-iltaa. Merirosvot ovat kiehtoneet allekirjoittanutta, ja olenkin käynyt aina katsomassa elokuvateatterissa aiheeseen liittyvät elokuvat, vaikka merirosvoja ei pahemmin ole viime vuosikymmenten aikana valkokankailla näkynytkään. Itseasiassa Renny Harlinin Kurkunleikkaajien saaren ohella pirates taitaa olla ainoa suuren budjetin hollywood “merkkarileffa” vuosikymmeniin.

Pirates of the Caribbean kertoo hieman kummallisesta, mutta jotenkin suuren arvostuksen omaavasta kapteeni Jack Sparrow:sta (Johnny Depp), joka yrittää tavoittaa pahamaineisen Black Pearl piraattilaivan, ja sen kapteenin Barbossan (Geoffrey Rush). Matkansa aikana tämä erehdyttävästi Andy Mccoyta muistuttava merirosvo tutustuu Will Turneriin (Orlando Bloom), sekä Elizabeth Swanniin (Keira Knightley). Elizabethin omistama kultainen riipus näyttää olevan avain Black Pearlin löytymiseen, joten Jack päättää käyttää uusia “ystäviään” hyväkseen merirosvojen etsinnässä.

Hollywood elokuvaksi Pirates on hieman kummallinen, hyvä ja paha eivät olekkaan niin selkeästi toisistaan eroavia. Kirotut piraatitkin ovat loppujen lopuksi vain epätoivoisesti pelastuskeinoa etsiviä sieluja, eikä Jack itsekään ole aivan sitä mitä aluksi voisi luulla…

Pirates on todella vauhdikas elokuva, eikä oikeastaan päästä katsojaa otteestaan missään vaiheessa. Se on myös samalla yksi elokuvan suurimmista kompastuskivistä, toimintaan alkaa nimittäin pikkuhiljaa kyllästymään, ja toiminnan paljouden vuoksi hahmojen kehitys jää myöskin hieman taka-alalle. Kyllä Pirates kuitenkin on hyvä, ja todella viihdyttävä elokuva, mutta kuitenkin “Se jokin” joka olisi tehnyt siitä erinomaisen elokuvan, jäi hieman uupumaan.

  • 70%
    Pirates of the Caribbean : Mustan helmen kirous - 70%
70%

Tiedot

Genret: seikkailu
Kesto: 143 min
Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Johnny Depp,Orlando Bloom,Keira Knightley,Geoffrey Rush
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johnny Depp
Johnny Depp
18 years ago

Aiva uskomattoman hyvä elokuva!!!Kannattaa katsoa!!!I LOVE DEPP!!

love johnny
love johnny
16 years ago

5p 5p <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Pirate tyttö
Pirate tyttö
10 years ago

Ihanaaa !!! tämä ei ole pelkkää miekkailua lätkimistä !

minni
minni
15 years ago

super hyvä leffa! <3 <3 <3

Ihme hiippari
Ihme hiippari
17 years ago

Ootte ihme hiipparejaLoL=D

Pirate
Pirate
18 years ago

Elokuva on todella hyvä ja minkälainen komistus Johnny Depp onkaan elokuvassa.Aivan ihana.Olen ollut ihan lääpälläni ensimmäisen katselukerran jälkeen kyseiseen henkilöön!

poing
poing
18 years ago

this is the best movie <3 parasta katsottavaa varsinki johnny deppin ja orlando bloomin osalta 😛

joku
joku
17 years ago

ihan ok.. en edes kattonu loppuun kun oli niiiiiiiiiiiiiin jännä , mutta ihan ok 😀 <3

lol
lol
15 years ago

jee mustan helmen kieous ja muut pirates of the caribbean elokuvat on hyvii 🙂 seon 100000000000000 tehen arvone niinku muutki pirates of the caribbean elokuvat 🙂 🙂 :)LOL:

davy jones
davy jones
17 years ago

olen katsonut elokuvan 23 kertaa ja vieläkään en ole kunnolla kyllästynyt. lempparini elokuvassa barbossa on tarpeeksi hirveä ja hyvä näyttelemään osaansa. toisin sanoen paras elokuva.

juujaa
juujaa
15 years ago

oikein hyvä elokuva

MKN
MKN
18 years ago

Uskomattoman vauhdikas!

Johnny Depp
Johnny Depp
17 years ago

aivan paras elokuva mielestäni kaikkein paras 🙂 <3 <3 <3 aivanmahtava elokuva

thöysse
thöysse
17 years ago

En itse nähnyt tässä elokuvassa yhtään niin paljon hyvää kuin kaikki hehkuttavat. Suht surkea oikeastaan. Plussaa Johnny Deppistä.

Katsoja
Katsoja
18 years ago

Olihan se hyvä leffa ja oli aika kovat odotukset, kun leffa tuli jo pari vuotta sitten ja siitä asti tätä on hehkutettu. Tämä kuitenkin täytti odotukset mutta jotain jäin myös kaipaamaan. Nimittäin tämä on niin veretön ja siloiteltu ja se ei ole minun mieleeni. Mutta tiesihän sen jo etukäteen, kun kyseessä on Disneyn perheleffa.

elyZol
elyZol
18 years ago

Aivan IHANA elokuva!33 Johnny Depp on huippu roolissaan, ja olen aina pitänyt merirosvo elokuvista3 1p 1p 1p 1p 1p

Heinihti
Heinihti
17 years ago

AEVAN MAHTAVA LEHVA!!!!Kannattaa kattoo pakko kattoo vielä 1000000000 miljoonaa kertaa uudestaan….. no, eipä mennä liiallisuudesta toiseen, mutta ihana kumminkin 😀