elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

About Schmidt kertoo Warren Schmidtistä, vanhemmasta miehestä joka elokuvan alussa jää eläkkeelle varatoimitusjohtajan virastaan suuressa vakuutusyhtiössä. Tämän elämä vaikuttaa merkityksettömältä ja tylsältä, päivät vierivät...

About Schmidt kertoo Warren Schmidtistä, vanhemmasta miehestä joka elokuvan alussa jää eläkkeelle varatoimitusjohtajan virastaan suuressa vakuutusyhtiössä. Tämän elämä vaikuttaa merkityksettömältä ja tylsältä, päivät vierivät hitaasti vaimon seurassa, kunnes tämä ryhtyy afrikkalaisen orvon kummiksi, ja postittaa tälle ensimmäisen kirjeensä. Kotiin tullessaan Warren näkee 42 vuotta vaimonaan olleen Helenin kuolleen. About Schmidt siis kertoo Schmidtistä, tämän eläkkeelleen menostaan sekä koko elämästä ja sen kirjavista tapahtumista. Elokuvassa kuvataan mahtavasti ihmisen flegmaattisuutta ja Schmidtin kokemaa tylsyttää työelämän loputtua, mutta silti tarpeeksi humoristisesti jotta elokuva ei itsessään tylsähköksi kävisi. Warren kokee matkallaan useita hauskan kummallisia sattumia ja muutamien mutkien kautta valaistumisen autuaaseen hetkeen joka täydentää hänen elämänsä, tekee kaikesta selvää. Elokuvan parasta antia on mielestäni Schmidtin kirjoitukset Ndugulle, tämän afrikkalaiselle kummipojalle, jossa Nicholson saa loistaa, ja jälleen osoittaa massiiviset lahjansa yleisölle.

About Schmidtin on ohjannut Vaalit-elokuvalla kunnostautunut, mutta Jurassic Park3:lla maineensa menettänyt Alexander Payne, joka todella ansaitsee suosionosoitukset uudesta kohoamisestaan. Jack Nicholson, tuo ällistyttävän moninainen ja uskomattoman lahjakas näyttelijä-veteraani vetää elokuvassa Warren Schmidtin roolin aivan totaalisen tyylikkäästi ja tämän roolisuoritus onkin lähes tajunnanräjäyttävää materiaalia. Varsinkin kun vanha kunnon Jack on aina ollut parhaimmillaan hieman kaheleissa rooleissa, esittäessään miehiä jotka eivät kulje normaalia kaistaa. On todella positiivista huomata että edes osa vanhoista kovista nimistä edelleen säilyttää maineensa ja kohoaa suoritus suoritukselta suuremmaksi, ja todella kasvaa roolien myötä. Muissa osissa nähdään muun muassa vakuuttava Kathy Bates joka esittää frigidiä, kahdesti eronnutta vanhempaa naishenkilöä jonka pojan kanssa Schmidtin tytär menee naimisiin, sekä huvittava Dermot Mulroney joka esittää naurettavaa vävyä, joka on ärsyttävä mutta silti niin koominen että tästä irtoaa naurut tai toiset.

About Schmidt on erilainen elokuva. Se ei kuvaa elämää rumana, taikka maailmaa liian kauniina, vaan kaikki on arkista ja tylsää, mutta silti niin realistisen kahjoa ja humoristista. About Schmidt on hyväntahtoinen ja kaunis elokuva, hauska ja todella ajatuksia herättävä, ei ollenkaan turhamainen tai tylsä vaan kiinnostava ja otteessaan pitävä. Elokuvan musiikit ovat todella osuvat, sillä pianon pimputus täydellistää tämän tunnelmaa oivasti. About Schmidt on yksi parhaista uusista elokuvista, ja omasta mielestäni yksi parhaimmista elokuvista, koskaan. Jack Nicholsonin suoritus on jälleen päätä huimaava, tunnelma on todella erikoinen, ja aihepiiriä kietoo uutuudenviehätys, todella upea elokuva joka sekä viihdyttää, naurattaa ja kaikista eniten; koskettaa.

Hyvää:
-Jack Nicholson
-Juoni
-Musiikki

Huonoa:
-Omassa tylsyydenkuvauksessaan alussa lähes tylsä, mutta nipin napin selviää tylsistyttämästä katsojaa

  • 94%
    About Schmidt - 94%
94%

Tiedot

Genret: draama,komedia
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Alexander Payne
Pääosissa: Jack Nicholson,Hope Davis,Dermot Mulroney,Kathy Bates,Len Cariou
Valmistusmaa: 2002
Valmistusvuosi:

Sending
User Review
0 (0 votes)

Heikki Kettunen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments