elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Pitkään metsästämäni Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla loppuunmyyty ja jopa Finnkinon elokuvissa (…) asti käynyt Ja äitiäs kanssa (Y tu mamá también)-elokuva löytyi viimein Makuunin...

Pitkään metsästämäni Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla loppuunmyyty ja jopa Finnkinon elokuvissa (…) asti käynyt Ja äitiäs kanssa (Y tu mamá también)-elokuva löytyi viimein Makuunin hyllyltä. Se ei ole ollut siellä tosiaankaan pölyttymässä, sillä ainakin minun koti-Makuunissa tämä elokuva on näköjään kuulunut vuokratuimpien elokuvien joukkoon.

Mikään ihme se ei olekaan, sillä Ja äitiäs kanssa on hyvä road-movie, joka huokuu elämän raikkautta ja hyväntuulisuutta. Se on sellainen energiapakkaus, ettei sitä kertakaikkiaan malta pysäyttää edes hetkiseksi käydäkseen jääkaapilla tai vessassa. Harvoin näkee tälläistä elämän halua ja iloa, jota Alfonso Cuarónin elokuva katsojalle tarjoaa.

“Ja äitiäs kanssa”-elokuvan näyttelijät ovat todella rautaisia. Pääosissa loistavat Maribel Verdu, Gael García Bernal ja Diego Luna. He kaikki onnistuvat eloisissa rooleissaan loistavasti: Verdu näyttelee miehensä jättänyttä kohtuullisen nuorta naista, Luisaa, joka lähtee kahden nuoren pojan, Julion ja Tenochin matkaan. Verdun rooli on erittäin rohkea ja kyllä täytyy myöntää, että kyllä häntä on mieluisa katsellakin. Yhtä rohkeat roolit ovat myös Bernalilla ja Lunalla, joista Bernal lienee joillekin tuttu Amores Perrosista. Vielä kun elokuvaan lisätään loistavat sivuroolit, niin aivan käsittämättömän upeat näyttelijäntyöt ovat valmiit.

Juoni elokuvassa on ehdottomasti mielenkiintoinen siksi, että sitä ei oikeastaan ole. Tapahtumat tuntuvat tapahtuvan aivan kuin itsestään. Siltä ainakin katsojasta tuntuu. “Ja äitiäs kanssa” onkin road-movie, jossa kaverukset ja Luisa ajavat kohti unelmien rantaa samalla kiusoitellen toisiaan, laukoen hyviä läppiä ja myös harrastamalla seksiä kuin siitä puhumista. Kun mukaan ei tällä kertaa sotketa mitään muuta kuin rikkinäisiä suhteita, viinalla läträämistä ja helvetin hauskoja vuorosanoja on todellinen viihteen piristyisruiske tullut markkinoille. Ei road-movielta voi oikein enempää juonen puolesta toivoa. Ainoa hämmentävä asia on käytännössä elokuvan loppu, josta en sano sen enempää.

“Ja äitiäs kanssa” on kertakaikkiaan loistava elokuva. Se on todella pirteä ja energinen elokuva, joka kannataa hankkia omaksi asti pölyttymään hyllyyn. Suosittelen!

 

  • 89%
    Ja äitiäs kanssa - 89%
89%

Tiedot

Genret: draama, komedia, rakkaus
Kesto: 105 min
Ohjaaja: Alfonso Cuarón
Pääosissa: Diana Bracho, Diego Luna, Emilia Ecevarria, Gael Garcia Bernal, Giselle Audirac, Maribel Verdu, Marta Aura
Valmistusmaa: Meksiko, Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments