elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Crocodile Dundee on palannut, tällä kertaa luvassa on jo toinen jatko-osa, eli ‘trilogian’ päättävä osa. Edellisestä elokuvasta onkin jo aikaa. Edelliset Dundeet ilmestyivät 80-luvun...

Crocodile Dundee on palannut, tällä kertaa luvassa on jo toinen jatko-osa, eli ‘trilogian’ päättävä osa. Edellisestä elokuvasta onkin jo aikaa. Edelliset Dundeet ilmestyivät 80-luvun puolivälissä ja sen koommin ei Paul Hoganista ole kuultu yhtään mitään. Tällä kertaa ohjaajana toimii Free Willyn ohjannut Simon Wincer.

Taustatietoa: Ensimmäinen Crocodile Dundee on ilmestynyt vuonna 1986. Ensimmäinen jatko-osa ilmestyi melkeen putkeen, eli jo vuonna 1988. Ohjaajat ovat vaihtuneet kuin bokserit. Loistavan ensimmäisen osan ohjasi Peter Faiman. Leffa oli menestys, toisin kuin jatko-osa joka suorastaan laamaannutti Hoganin ja vei ainakin minun mielestäni sen hohdon jonka hän oli ensimmäisellä Dundeella hankkinut.

Paul Hogan on vieläkin Dundee, hieman vanhentuneena mutta ei se menoa haittaa. Krokotiilien pyydystys on vieläkin herran ammatti, mutta tällä kertaa herran tyttöystävä, myös vanhoista Dundeista tuttu oleva Linda Kozlowski saa toimittaja työtä L.A:sta. Tehtävänä on kirjoittaa juttua uudesta suurelokuvasta, Leathal Agent III, jonka aikaisemmat osat ovat olleet silkkaa roskaa. Näistä elokuvista tulikin mieleen ehkä yksi elokuvahistorian Tappavimmista Agenteista, eli Mr. Steven Seagal.

Juoni on simppeli, Dundee seuraa tyttöystäväänsä Los Angelesiin, mutta huomaa olonsa hieman ihmeelliseksi. Edellisen kerran herra kävi ulkomailla ensimmäisessä Dundeessa vuonna 86. Humoristisilla kohtauksilla maustettu Dundee törmää mitä ihmeellisiin asioihin, ja tiedustelee mitä on meneillään uusimman suurelokuvan kuvauksissa. Kadonneita tauluja alkaa ilmestyä kuvauspaikalle ja Dundeen tehtävänä on ottaa selvää onko taulut alkuperäisiä. Tottakai elokuvan lopussa sankari saa naisen. (ylläri).

Minulle leffa ainakin kolahti, samoin kuin edellisetkin. Humoristinen veikko tämä Hogan, varsinkin hänen puhuessaan hauskasta brittiaksentillaan. Dundeiden tarkoitus ei ole varmasti tuottaa suuria kassatuloja vaan viihdyttää yleisöä, ja minun mielestäni tämä onnistuukin. Pitää nostaa hattua että tälläisä leffoja vielä ilmestyy.

NAURUA
Paul Hogan onnistuu jälleen kerran mainiosti eläytymään rooliinsa jonka ansiosta leffa pysyykin kasassa. Näyttelijäkaarti ei ole mitään tunnettua katseltavaa, mutta kaikki ainakin hoitavat hommansa.

ITKUA
Ehkä vähän turha jatko-osa. Joihinkin se uppoaa, kuten vannoituneille Dundee-faneille (minä) ja toisille se on taas myrkkyä (Seagal-fanit).

DVD
DVD-paketti ei ole mitään suurta nautintoa. Mukana ei ole melkeen mitään extraa. Pelkkä Kulissien takana ja Teatteritraileri, eikä näistä kannata todellakaan maksaa päälle kymmentä euroa. Mutta jos tämän jostain alehyllystä bongaat niin suosittelen että nappaat sen kainaloon, maksat ja nautit vaikka sunnuntai-iltana.

  • 60%
    Crocodile Dundee Los Angelesissa - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 92 min
Ohjaaja: Simon Wincer
Pääosissa: Paul Hogan,Linda Kozlowski,Jere Burns,Jonathan Banks,Alec Wilson
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Australia
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments