elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

What Women Want on harvinaisen mielenkiintoinen elokuva, koska aihe on mielenkiintoinen. Oman lisänsä elokuvaan tuo se, että ohjaajana toimii ihan tarpeeksi osaava nainen Nancy...

What Women Want on harvinaisen mielenkiintoinen elokuva, koska aihe on mielenkiintoinen. Oman lisänsä elokuvaan tuo se, että ohjaajana toimii ihan tarpeeksi osaava nainen Nancy Meyers, joka on toiminut huolettomien Father of the Bride elokuvien käsikirjoittajina ja tuottajina sekä elokuvan Sisters Act käsikirjoittajana.

Elokuva on pääosaa tulkitsevan Mel Gibsonin näyttelijäuran poikkeuksellisimpia rooleja. Gibson kantaa elokuvan painolastin harteillaan täysin vailla ongelmia huojentaen muiden elokuvassa pyörivien näyttelijöiden suorituksia ja koko elokuvan lepsakkaa tunnelmaa. Alussa hän on loistavan renttumainen naisten-naurattaja jolle voisi suoda oman elokuvansa ja loppua kohden hän muuttuu (tietysti) sympaattiseksi ja mukavaksi ihmiseksi.

Muut osat ovat myös ihan kohdillaan. Helen Hunt vetäisee juuri sellaisen roolin mitä häneltä odottaa. Ei mitään riman ylityksiä eikä kyllä riman alituksiakaan. Alan Alda on ihan oma itsensä, ja on hyvä roolissa kuin roolissa.

Nick Marshall (Mel Gibson) on töissä mainostoimistossa, johon tarvitaan uutta luovaa johtajaa. Marshall luulee saavansa työn mutta sen saakin nainen toisesta firmasta Darcy Maguire (Helen Hunt). Maguire haluaa suunnata mainostamisen enemmän 16-24v naisille ja jakaakin jokaiselle työntekijälle laatikon, joka sisältää naistentuotteita ja heidän tulee keksiä jotain hyviä sloganieta niille. Marshallia ei kiinosta koko farssi, mutta ammttilaisena yrittää kuitenkin. Hän vetää sukkahousut, vahat ja muut keitokset päälleen ja lievän sompailun päätteeksi saakin mielettömän sähköiskun, jonka seurauksena hän huomaa kuulevansa mitä naiset ajattelee.

Aluksi hän pelkää uusia kykyjään ja haluaa päästä niistä eroon, mutta lopulta hän alkaa käyttää kykyjä hyväkseen ja nousee taas arvostetuksi mainostoimiston kyvyksi, loistavaksi isäksi ja hienoksi ihmiseksi. Mutta tietysti loppua kohden tajuaa sen olevan väärin lässynlässyn.

Vaikka juoni onkin varsin peruslaatuista romanttista komediaa suoraan hollywoodista, saavuttaa se korean kuorensa ohella jotain hieman syvempää. Romanttinen lässyttäminen ja “isä on paras”-tyylin opettavaiset kommellukset ovat lapsellisen typeriä, mutta oivaa tilannekomiikkaa elokuvasta saa muutamiin melko hyviin nauruihin.

  • 60%
    Mitä nainen haluaa - 60%
60%

Poiminta

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 127 min
Ohjaaja: Nancy Meyers
Pääosissa: Mel Gibson,Helen Hunt,Marisa Tomei,Mark Feuerstein,Alan Alda,Lauren Holly,Bette Midler,Meg Ryan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments