elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Englantilainen potilas on Michael Ondaatjen romaaniin perustuva toiseen maailmansotaan sijoittuva rakkausdraama. Elokuvan alussa autiomaata ylittänyt lentokone ammutaan alas ja lentäjä Kreivi Almasy (Ralph Fiennes)...

Englantilainen potilas on Michael Ondaatjen romaaniin perustuva toiseen maailmansotaan sijoittuva rakkausdraama. Elokuvan alussa autiomaata ylittänyt lentokone ammutaan alas ja lentäjä Kreivi Almasy (Ralph Fiennes) loukkaantuu vakavasti mutta jää henkiin tosin muistinsa menettäneenä. Nuori sairaanhoitaja Hana (Juliette Binoche) ryhtyy auttamaan palanutta lentäjää ja elokuvan edetessä nähdään takaumia miehen menneisyydestä.

Englantilainen potilas kahmi aikoinaan yhdeksän Oscaria (mm. Paras elokuva ja ohjaus) ja päihitti mm. Coenin veljesten Fargon, joten omat odotukseni olivat aika korkealla ja elokuva vastasikin niihin hyvin. Näyttelijäsuoritukset olivat kauttaaltaan hyviä. Ralph Fiennes tekee tässäkin elokuvassa hienon suorituksen Katharinen (Kristin Scott Thomas) rakastajana. Elokuvan jokainen kohtaus on tarkasti laadittu musiikkia ja kamerakulmia myöten. Varsinkin Almasyn ja Katharinen yhteiset kohtaukset ovat unohtumattomia.

Englantilainen potilas on kaunis ja vahva draama, joka kuuluu oman sarjansa parhaimmistoon. Kuolema, rakkaus ja kohtalo ovat elokuvan pääteemat kuten hyvin monessa muussakin saman genren leffassa. Elokuvaa voi suositella kaikille draaman ystäville ja Englantilaisesta potilaasta pitävien kannattaa katsoa myös hieman samantyylinen Iain Softleyn Kyyhkyn siivet.

  • 80%
    Englantilainen potilas - 80%
80%

Tiedot

Genret: draama,rakkaus
Kesto: 160 min
Ohjaaja: Anthony Minghella
Pääosissa: Ralph Fiennes,Juliette Binoche,Kristin Scott Thomas
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1996

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments