Elämän edessä

Elämän edessä kertoo mustasta opiskelijasta Jamalista (Rob Brown), taitavasta koripalloilijasta, joka asuu Bronxissa veljensä ja äitinsä kanssa. Jamalin elämä muuttuu täysin, kun hän tapaa erakoituneen kirjailijan William Forresterin (Sean Connery), joka saa Jamalin kirjoittajan lahjat pinnalle. Jamalin koulussa huomataan tämä ja nuorukainen lähetetään lahjakkaiden yksityiskouluun.

Elämän edessä on aika suora kopio Damon-Affleck-kaverusten kirjoittamasta Good Will Huntingista, jonka myös ohjasi Gus Van Sant. Sean Connery on sen verran kokenut konkari, että häneltä luonnistuu rooli kuin rooli. Rob Brownille Elämän edessä on ensimmäinen elokuva ja sen huomaa pienenä epävarmuutena. Brownin esittämä Jamal ei ole läheskään niin kiinnostava henkilö kuin Damonin Will Hunting.

Elämän edessä on hieno elokuva ystävyydestä, mahdollisuuksista, onnistumisista ja epäonnistumisista muttei ikävä kyllä kosketa samalla tavalla kuin Good Will Hunting. Vaikka Elämän edessä on hieman turhan pitkä ja tapahtumia on suht vähän, kannattaa Good Will Huntingista pitävien katsastaa tämäkin.

  • 60%
    Elämän edessä - 60%
60%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 136 min
Ohjaaja: Gus Van Sant
Pääosissa: Sean Connery,Rob Brown
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
9 years ago

Hiljalleen etenevä ja toimiva draama, jossa keneltäkään ei vaadita fyysistä suoritetta, vaan asioita viedään eteenpäin sanojen voimalla. Olen jostain syystä aina pitänyt tästä elokuvasta, eikä vain Sean Conneryn takia. 4/5p