elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Hiivin pelon sekaisin tuntein elokuvateatteriin katsomaan Blair Witch Projectia. Päiväkin oli oikein otollinen: silloin minua piiskasi pyhäinmiestenpäivän kylmä syystuuli, mutta nilkutin urheana elokuvateatteriin huolimatta...

Hiivin pelon sekaisin tuntein elokuvateatteriin katsomaan Blair Witch Projectia. Päiväkin oli oikein otollinen: silloin minua piiskasi pyhäinmiestenpäivän kylmä syystuuli, mutta nilkutin urheana elokuvateatteriin huolimatta nilkastani, josta nivelsiteet ovat repeytyneet. Kuitenkin…mennäänpä itse asiaan: BWP on todellisella purkkabudjetilla kokoonkyhätty elokuva, joka on lehtitietojen mukaan tuottanut jopa 770 miljoonaa markkaa lipputuloina. Itse elokuvan teko ei maksanut kuin 220 000 markkaa, mutta itse epäilen, että mihin tuo kaikki raha meni? Luultavammin leikkaukseen jne, mutta esim. kaverini epäili isoja ryyppyjuhlia…

Juoni on uskomattoman yksinkertainen ja tehokas: kolme opiskelijaa lähtevät metsään tekemään dokumenttia Blairin noidasta. Kivaa riittää niin kauan kuin he tietävät, että missä he ovat, mutta kun metsää näyttää ympärillä riittävän, niin porukan moraali hajoaa ja pelko alkaa astua esiin…jahtaako noita heitä? Juoni on -kuten sanottu- yksinkertainen ja uskottava. Jopa niin uskottava, että jotkut luulevat, että elokuva perustuu tositapahtumiin. Ja nyt voin vakuuttaa, että tarkistin tiedon, ja BWP on viimeistä piirtoa myöten fiktiota, eli keksittyä! Eli se siitä.

Pääosien esittäjiä on kolme. Ainoa asia, joka minulle on jäänyt epäselväksi on sitten se, että esiintyvätkö he oikeilla nimillään? Joka tapauksessa: he ovat Heather Donahue, Michael Williams, Joshua Leonard. He tekevät työnsä hyvin ja elokuva muistuttaakin lähinnä kuvauksen ja näyttelijöiden ansiosta ihan kotivideota. Mitään hienouksia ei elokuvassa ole niin näyttelijöiden tai kuvauksenkaan suhteen. Tasapaksua ja hyvää.

BWP on siitä kumma elokuva, että elokuvan katsojaa alussa naurattaa, mutta lopussa vatsaa alkaa kiertää jännityksestä ja pelosta. Niin tehokas BWP on. Se osaa myös ottaa yleisönsä ja siitä on tulossa todellinen kulttielokuva, joka jatkuu tavallaan netissä. Lähemmin sitä voi tarkastella elokuvissa tai osoitteessa: www.blairwitch.com. Ja niin…kyllä tämä elokuva on näkemisen arvoinen!

  • 80%
    Blair witch project - 80%
80%

Poiminta

Genret: kauhu
Kesto: 86 min
Ohjaaja: Daniel Myrick,Eduardo Sánchez
Pääosissa: Heather Donahue,Joshua Leonard,Michael C. Williams
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments