elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kävin katsomassa 10 Things I hate about you -nimisen leffan ja se oli sitä samaa kuin muutkin sen kaltaiset “teinielokuvat”. Hurjan hauskaa on koko...

Kävin katsomassa 10 Things I hate about you -nimisen leffan ja se oli sitä samaa kuin muutkin sen kaltaiset “teinielokuvat”. Hurjan hauskaa on koko ajan ja ihmissuhteita täytyy ratkoa jatkuvasti. Tuttuako? *kröhöm* Ei kai… No joka tapauksessa: elokuvasta saa ihan hyvä fiiliksen, mutta minua ainakin ihan alusta asti hämäsi dupattu puhe, joka tuli englanniksi. Mielenkiintoista…suut liikkuivat eri tahtiin, kuin puhe tuli kaijuttimista ulos. Loistavaa.

Näyttelijät. Valitettavasti en pysty nyt antamaan sitten yhtään nimeä, sillä hukkasin erään mainoslehdykän, missä oli näyttelijöiden nimet. Sorp! Joka tapauksessa pääosat valloittivat tulevat nuoret tähdet. Nyt tulikin mieleeni! Yksi pääosan esittäjistä on se nuori sälli MTV:n ohjelmasta Kolmas kivi auringosta se pienin “muukalainen”. Niinhän se olikin! Muut olivatkin sitten myös tosiaan nuoria ja kauniita. Kuinkas muuten? Nykyajan elokuvissa ei enää näytetä rumia, vaan kaikki ovat enemmän tai vähemmän hyvä näköisiä. Valitettavasti. Vai uskotteko, että joku koulu USA:ssa on täynnä jotain hyvännäköisiä kimuleita tai komeita jätkiä? Tuskin.

Juoni: koko koulun “teinipojat” piirittävät erästä alaluokilla olevaa tyttöä, ja niin tekee myös vastikään kouluun uutena oppilaana (muualta muuttanut) hemmo (tämä “kolmas kivi” tyyppi). Hänhän on lätkässä välittömästi, mutta hänen uusi ystävänsä tekee heti selväksi, että tuo tyttö ei ole sinulle, sillä hän ei saa deittailla. No helvetti! Mikäs sitten eteen? Eräänlaiseksi pelastajaksi nousee sitten tytön isä, joka antaa luvan deittailla heti kun hänen isosiskonsa deittailee…Helppoa! Vai onko? Isosisko on vähintäänkin kapinahenkinen, mutta ovelat teinit lemmentuskissaan keksivät juonen: he palkkaavat erään tosi kovan hemmon hurmaamaan tämän isosiskon.

Mitä mitä? Miksi näin vähän sitten? Juoni alkaa hyvin, mutta se on valitettavasti ennalta arvattavissa. Sääli sinänsä, mutta niin se vain on. Näyttelijät ovat ihan hyviä ja nuoria…ehkä liiankin nuoria ajamaan autoa…tai mistä minä sen tiedän!?!?! Mutta siis: elokuva on keskitasoa, eikä siihen oikein pysty mitään muuta sanoa. Vertaisinpa melkein sitä Fucking Amåliin. Ai niin, eräs parasta osaa elokuvasta veti koulun opo, joka kirjoitteli eroottisia tarinoita! Joo: leppoisa leffa.

edit: niinkuin oli näköjään tämä arvostelukin… Kirjoittajan kommentti 12.01.2005

  • 60%
    10 things I hate about you - 60%
60%

Poiminta

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 97 min
Ohjaaja: Gil Junger
Pääosissa: Heath Ledger,Julia Stiles
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments