elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

No nyt on uusin Bond-elokuvakin tullut nähtyä. Voisin sanoa, että se ei ollut mikään pettymys, mutta ei se mikään yli-hyväkään ollut. Mielestäni se oli...

No nyt on uusin Bond-elokuvakin tullut nähtyä. Voisin sanoa, että se ei ollut mikään pettymys, mutta ei se mikään yli-hyväkään ollut. Mielestäni se oli tasapaksua puurtamista. Jotenkin olo oli elokuvan jälkeen vähän vaisuhko, ehkä jopa hieman pettynyt.

Näyttelijät olivat kerrankin tuttuja, ja outoja näyttelijöitä pääosissa ei ollut laisinkaan. Itse Bondiahan näyttelee Pierce Brosnan, joka kyllä todellakin omaa bondmaisen charmin, se myönnettäköön. Kuitenkin Brosnan oli mielestäni kaksi kertaa parempi Seikkailija Thomas Crown-elokuvassa. Pääpiruna toimii “ylämaankettu” Robert Carlyle, jonka voi nähdä mm. Trainspottingissa. Hänen suorituksensa oli jotenkin hämmentävä, mutta rauhallinen. Shophie Marceau hoiti hommansa kohtalaisesti toisena bond-tyttönä, mutta häneltä puuttui jonkinlaista särmää tai jotain…en tiedä. Ehkä tätäkin kuvaa hieman elokuvan vaisuus. Toisena bond-tyttönä oli sitten taasen uhkea Denice Richards, jonka muistettavimmat roolit löytyvät Villit kuviot ja Starship Troopers -elokuvista. Hänen suorituksensa oli jotenkin myöskin kohtalaisen vaisu ellei suorastaan huono. Suoraan sanoen: hän ei sovi bond-tytöksi, vaikka kaunis onkin.

Juoni on tyypillinen ja vauhdikas. Toimintaa riittää vaikka kuinka paljon ja mitä erinäisimmissä paikoissa tulee käytyä: mm. lumisilla rinteillä vuoristossa ja meren pohjassa Istanbulin lähellä. Lasketteluosuus on aika jännä kohtaus ja Bond laskettelee kuin mielipuoli. Hassu juttu muuten on se, että Brosnan ei osaa itse laskea yhtään… Itse juoni puskee samoilla tutuilla raiteillaan: 007 hakee rahalähetyksen, missä hän törmää heti tappajaan. Rahalähetyksessä on pommi, joka räjähtää Englannin tiedustelupalvelun päämajassa ja siitähän ei tykätä: tekijä on saatava kiinni. Kaikki näyttää johtavan Elektra-nimiseen naiseen ja öljyputkiin, että myös itse öljyyn. Kun vielä soppaan sisällytetään ydinase ja itse M:n kaappaus, niin maailman “viimeinen puolustuslinja” näyttää olevan 007.

Olen aina pitänyt Bond-elokuvista, mutta tällä kertaa eteeni ei tullut mielestäni kuin vähän keskinkertaista parempi elokuva. Näyttelijät eivät oikein onnistu, mutta juoni sekä elokuvan luonnollinen Bondimaisuus nostavat pisteitä. Tosin tätä pläjäystä ei voi suositella muille kuin Bond-elokuvien vannoutuneille faneille.

  • 60%
    007 Kun maailma ei riitä - 60%
60%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 128 min
Ohjaaja: Michael Apted
Pääosissa: Pierce Brosnan,Sophie Marceau,Robert Carlyle,Denise Richards,Robbie Coltrane,Judi Dench
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments