elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Juuri kun luulin, että keskinkertaisista ja muutenkin melkoisen kehnoista kauhuelokuvista olisi päästy eroon, kajahtaa Pohjois-Amerikasta kovaa. Asialla ovat hong kongilaiset kaksoset, Oxide Pang Chun...

Juuri kun luulin, että keskinkertaisista ja muutenkin melkoisen kehnoista kauhuelokuvista olisi päästy eroon, kajahtaa Pohjois-Amerikasta kovaa. Asialla ovat hong kongilaiset kaksoset, Oxide Pang Chun ja Danny Pang, jotka ovat ohjanneet ihan kelvollisesti aloittavan, mutta loppua kohti pahasti ja kliseisesti hiipuvan kauhuelokuvan. Kyse on The Messengerista (suomalaisittain hyytävästi nimetty Pahan sanansaattajat), jossa amerikkalainen normaaliperhe muuttaa maatilalle aloittamaan sitä kuuluisaa uutta elämää. Kaikki ei kuitenkaan ole todellakaan hyvin, sillä perheen teini-ikäisellä tyttärellä, Jessillä (Kristen Stewart) on jonkin sortin traumoja, sekä tietenkin tilalla asustelee muitakin kuin pelkkiä mustia korppeja. Siitä alkaa melkoinen matka muista kauhuleffoista kopioituihin kohtauksiin, sekä huonoihin ja kliseisiin ideoihin, joitten aiheuttamaan lähes ennalta-arvattavaan loppukohtaukseen on onneksi aika lyhyt matka.

Keskinkertaista ovat tässä elokuvassa myös näyttelijät. Pääroolissa aavistuksen angstista Jessia näyttelevä Stewart on melkoisen vaisu muutamaa väläytystä lukuunottamatta. Jessin rooli onkin vasta 17-vuotiaalle Stewartille ehkä turhankin haastava, mutta totuuden nimessä täytyy sanoa, ettei nuoren naisen huudot ja pelko kovin hyvin ainakaan katsojalle välity. Mukana seilaavat kokeneemmat näyttelijät, kuten Oikeus & Kohtuus -televisiosarjalla itsensä läpi lyönyt Dylan McDermott, sekä varmasti melko monelle Sinkkuelämistä tuttu John Corbett, ovat omissa rooleissaan vain pelkkiä mukana raahattavia heinäsäkkejä. McDermottin näyttelemiseksi jääkin vain “oh-hoh, korjasin traktorin” -kohtaus ja Corbettin harteille on uskottu jonkinlaisen kiertävän maajussin osa, missä Corbett saa toteuttaa itseään olemalla niin sanotusti elokuvan ainoa näyttelijä, joka sopii miljööseen. The Messengersin muista näyttelijöistä ei sitten kannata edes puhua: Jessin romanssina toimiva Dustin Milligan on täysi statisti, eikä kokeneelle Penelope Ann Millerille jää oikeasti tuumaakaan tilaa.

Eniten elokuvasta pistävät silmään sen tökeröt lainaukset muista elokuvista. Maatilan yllä nimittäin parveilee välillä valtava ja pahaenteinen varisparvi, joka ei varmastikaan kuulosta kovin ainutlaatuiselta. Kun vielä elokuvan erikoistehosteet huutavat kovaa “Kaunaa”, on pettymys melkoisen lähellä ainakin hieman kokeneemman katsojan mielessä. Tämä on sääli, sillä elokuvan ensimmäiset kymmenen minuttia lupaavat elokuvasta melkoisen hyvää settiä, jossa kunnon poltergeist-meininki jättää talon lattiaan kynnenjäljet. Valitettavasti tämän jälkeen elokuva onkin sitten pelkkää jäähdyttelyä ja heikohkon loppukliimaksin odottelua, jossa tarinan todellinen ydin on jo ajat sitten selvinnyt hieman valppaammalle katsojalle.

The Messengers on perustylsää kauhua, jossa 84 minuuttiin mahtuu ehkä 10-15 minuttia kauhun elementtejä. Loppuaika on turhauttavaa perheteini-draamaa, jota puidaan lävitse miltei koko elokuvan ajan. Muu aika kasvatetaankin sitten auringonkukkia ja loppuaika uhrataan moneen kertaan nähdylle Kaunailulle ja muille erikoistehosteille, jotka eivät kyllä suoraan sanoen päätä huimaa. Yritystä elokuvassa silti on vaikka muille jakaa, mutta tosiasia kuitenkin on se, ettei pelkällä yrityksellä kovinkaan pitkälle näissä kuvioissa pääse.

  • 40%
    Pahan sanansaattajat - 40%
40%

Poiminta

Genret: jännitys,kauhu
Kesto: 84 min
Ohjaaja: Oxide Pang Chun,Danny Pang
Pääosissa: Kristen Stewart,Dylan McDermott,Penelope Ann Miller,John Corbett,Dustin Milligan
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 2007

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments