elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Siinä missä Marvel on luonut jo lähes monumentaalisen oman universumin elokuvien ja sarjojen tuotannossa ja tarinakulussa, on DC comics yrittämässä tuohon samaan kategoriaan, mutta... WW84

Siinä missä Marvel on luonut jo lähes monumentaalisen oman universumin elokuvien ja sarjojen tuotannossa ja tarinakulussa, on DC comics yrittämässä tuohon samaan kategoriaan, mutta ainakaan näin katsojan näkökannasta siitä ollaan vielä ainakin 100 valovuoden päässä. Teräsmiehen uudelleen lämmittelystä lähtenyt tarinankaari toi katsojille legendaarisen ihmenaisen jo vuonna 2016 elokuvassa Batman vs. Superman ja tämän seurauksena ensimmäisen oman esiintymisensä seuraavana vuonna Wonder Woman elokuvassa, jossa Gal Gadot pääsi näyttämään todella kyntensä roolissa, joka tuntui todella luodulta hänelle. Tuo kyseinen elokuva oli kaiken lisäksi heittämällä paras DC:n tekemä elokuva tästä nykyisestä aikajanasta. joten odotukset olivat todella kovat tähän jatko-osaan.

Elokuvan alku lupaa vielä hyvää sillä se alkaa tarunhohtoiselta Themysciran saarelta ja Dianan nuoruudesta missä hän nuorena tyttönä osallistuu saaren perinteisiin urheilu mittelöihin. Kisat eivät mene ihan putkeen, mutta hän saa opetuksen, jonka muistaa vielä aikojen päästäkin. Tästä hypätäänkin lennokkaasti aina vuoteen 1984 ja Washington DC:n kaupunkiin, jossa Diana työskentelee Smithsonian Museossa. Toki hän välillä pistää Amazon soturiasun päälle ja käy mätkimässä paikallisia roistoja ja estämässä monenmoisia rikoksia ottamatta kuitenkaan kunniaa näistä toimista. Vuosi 1984 on kuvattu elokuvassa erittäin onnistuneesti, ja ihmenaisen ”näkymättömänä” pysymistä auttaakin, kun paikalla ei ole sataa kännykkäkameraa taltioimassa hänen urotöitään.

Smithsonian museo saa kuitenkin yllättäen uuden työntekijän Barbaran, jota pieni pilke silmäkulmassa Kristen Wiig esittää, ja Barbarasta muodostuu Dianan ystävä lyhyen ajan sisällä. Samalla Museoon saapuu Dianan estämässä ryöstössä saatu saalis ja sieltä löytyykin muinainen esine, joka laittaa koko maailman sekaisin. Ja mikä tämä esine sitten onkaan? No ei enempää eikä vähempää kuin ”toivomuskivi” joka tietenkin viittaa aina Aladdinin lampunhenkeen asti, sekä mieleen tulee tietenkin legendaarinen Wishmaster elokuva, jossa toivotut toiveet aiheuttavat enemmän harmia kuin hyvää.

Mutta tässä vaiheessa elokuvan juonellinen anti alkaa heittämään härän pyllyä. ”Toivomuskivi” jonka muinaiset jumalat ovat luoneet. Ihan oikeasti! Ei siinä, tarinasta olisi voinut saada vielä toimivan, mutta elokuvan pahiksen roolia itselleen istuttava Pedro Pascal, joka loisti Mandalorianissa, niin tässä hänen ärsyttävyytensä nousee aivan uusiin sfääreihin. Miehen on toki tarkoitus näytellä limaista ”helppo heikkiä” joka pienellä huijauksella yrittää pärjätä maailmassa mutta silti hänen roolituksensa kummastuttaa. Ja kuten olen aikaisemmin todennut, niin hyvä supersankarielokuva vaatii aina hyvän pahiksen ja tässä se vaan ei toimi. Alkuun yliluonnolliset asiat jotenkin pysyvät kasassa ja Diana saa ensimmäisessä elokuvassa menettäneen rakkaansa takaisin. Chris Pine palaa siis vuoteen -84 ja varastaa heittämällä shown muilta. Pinen esittämä hävittäjälentäjä Steve nostaa hetkellisesti elokuvan tasoa, mutta juonelliset epäloogisuudet, hahmojen päämäärätön käyttäytyminen ja Pedron esittämän Maxwellin tekemiset menevät niin yli hilseen, että katsoja etsii uskottavuuden rippeitä sohvatyynyjen välistä vielä viikkojen jälkeen.

WW84 on kunnianhimoinen yritys tuoda Wonder Woman aikaan, jolloin muita sankareita ei ollut, mutta samalla myös jollain tavalla ”nykyaikaan”. Elokuvan loogisuus vain kaikkoaa mitä pitemmälle se etenee, ja noudattaa tiettyjä kliseitä ärsyttävyyteen saakka. Sanoma on toki hyvä, ja oikein alleviivaa nykyajan ”minulle kaikki heti” asennetta mutta alleviivaa sen tavalla, joka ei kesä kriittistä katselua. Myös elokuvan kesto on aivan liian pitkä, sillä tarinan olisi voinut kertoa huomattavasti tiiviimmin. Teknisesti elokuva on loistelias, ja Gal Gadot sekä Chris Pine yrittävät kannatella sitä minkä pystyvät, mutta Pascal ja Wiig vetävät omat osuutensa taas niin yli että päähän sattuu. Onneksi tässä on enemmän huumoria kuin kaikissa Snyderin elokuvissa yhteensä ja se oli niitä ainoita asioita, jotka pitävät katsojan edes jollain tavalla mukana. Wonder Womanin seikkailut kuulemma jatkuvat kolmannella osalla, ja täytyy vain toivoa, että siihen keksitään jollain tavalla parempi juoni. Tätä ei voi suositella kuin kovimmille DC faneille.

WW84
  • 55%
    Elokuva - 55%
55%

Summary

Genret: Toiminta, Seikkailu, Fantasia
Kesto: 151
Ohjaaja: Patty Jenkins
Pääosissa: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal
Valmistusmaa: Yhdysvallat, UK, Espania
Valmistusvuosi: 2020

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments