elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En ihan täysin ymmärrä enää Hollywoodia. Tässä jännittävässä ja ihmeellisessä “maassa” tehdään ensin kolme Spiderman-elokuvaa, jonka jälkeen päädytään tekemään neljäs, joka on tavallaan remake... The Amazing Spider-Man

En ihan täysin ymmärrä enää Hollywoodia. Tässä jännittävässä ja ihmeellisessä “maassa” tehdään ensin kolme Spiderman-elokuvaa, jonka jälkeen päädytään tekemään neljäs, joka on tavallaan remake ensimmäiselle osalle. Väliä näillä elokuvilla on tasan kymmenen vuotta ja minusta tämä sykli on jo huolestuttavan nopea. Eikö Hollywoodissa enää keksitä mitään järkeviä elokuvanaiheita, vai onko taustalla jokin Disneyn kummallinen fiksaatio tahi vinksahdus, jonka avulla kassaan saadaan taas lisää rahaa? Joka tapauksessa The Amazing Spider-Man maistuu heti kättelyssä niin taputellulta keissiltä, ettei sitä välttämättä halua edes nähdä ellei sitten Spiderman oli ihan uusi tuttavuus jostain kumman syystä.

Jos joku haluaa pientä kertausta Spidermanin juonesta, niin kerrotakoon se lyhyesti: Peter Parker (melko mitäänsanomaton Andrew Garfield) on koulun nörtihkö oppilas, joka on ihastunut koulussa pyörivään Gwen Stacyyn (Emma Stone). Samalla Parker tulee kiusatuksi koulussa, mutta kaikki muuttuu, kun geneettisesti muunneltu hämähäkki puraisee Parkeria. Hän tulee saaneeksi hämähäkin kykyjä ja alkaa muuntautumaan pikkuhiljaa setänsä sanoista oikeuden puolustajaksi, jossa “suuri voima tuo suurta vastuuta”. Ja tietenkin jotta hyvästä saadaan paha, niin vastaan asettuu tällä kertaa… tadaa! Ei sentään Vihreä Menninkäinen, vaan sarjakuvista tuttu Lisko, jota roiston rooleihin tottunut Rhys Ifans näyttelee.

Näyttelijät ovat elokuvassa hyvin kaksijakoisia, eikä ohjaaja Marc Webb osaa ottaa varsinkaan kokeneista konkareista sitä tarvittavaa irti. Esimerkiksi Martin Sheen suorastaan fiilistelee “Benin” roolin, eikä hänen tekemisensä näytä muulta kuin sitcomin perusnäyttelemiseltä. Myös rääväsuisesta Denis Learysta voitaisiin saada hurjan paljon irti tunnetta ja paljon muutakin, mutta vaisu rooli poliisipäällikkönä on kuin siloiteltu kerma kakun päällä. Naispääroolia vetää kieltämättä söpö Emma Stone, mutta suoranaisesta näyttelemisestä ei hänen kohdallaan voida oikeastaan puhua. Ainoastaan kokenut Rhys Ifans saa roolistaan jonkinlaista ulottuvuutta, mutta turha riehuminen ja irtaimen hajottaminen ei toimi kuin sen viiltävän puoli minuuttia. Josta päästäänkin Andrew Garfieldiin.

Tosiasia on, että Andrew Garfield on pääroolissa liian yhdentekevä, liian yksiulotteinen ja liian tylsä. Toki Peter Parker on sarjakuvissakin suhteellisen tylsä, mutta tässä elokuvassa Garfield ei loihdi hahmoonsa mitään uutta tai mullistavaa. Pää väsymyksestä ja mukiloinnista sekaisin mies tarpoo joka ilta kotiinsa syömään ruokaa, kun Sheen ja Sally Field pällistelevät vieressä. Tuntuu hullulta katsoa valkokankaalla yhtä kuuluisinta sarjakuvasankaria, joka ei loppujen lopuksi ole mistään kotoisin. Ei tunnetta, ei fiilistä, ei mitään. Garfield on kuin ontto puu.

Valitettava tosiasia on, että The Amazing Spiderman on tylsä remake ja vaisu elokuva. Se markkinoi itseään ikäänkuin Spidermanin ensimmäisenä osana ja omalla tavallaan onkin sitä, mutta tosiasiassa elokuva on vain muunneltu remake kymmenen vuotta sitten tehdystä elokuvasta, joka ei sekään ollut mikään maailman paras elokuva. En itse asiassa oikein edes ymmärrä sitä, että kenelle tämänkaltainen tyhjänpäiväinen elokuva on oikein suunnattu. Vaikka uusi sukupolvi tulee aika-ajoin, niin mikään ei estä heitä menemästä videovuokraamoon vuokraamaan lähes samankaltainen Spiderman-elokuva. Kokonaisuutena tämä elokuva on todellakin valtava huti ja on vaikeaa kuvitella, että joku näkee tässä elokuvassa jotain hyvää.

  • 40%
    The Amazing Spider-Man - 40%
40%

Poiminta

Genret: fantasia,toiminta,seikkailu
Kesto: 136 min
Ohjaaja: Marc Webb
Pääosissa: Andrew Garfield,Denis Leary,Emma Stone,Irrfan Khan,Martin Sheen,Rhys Ifans,Sally Field
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments