elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

The Walking Dead -Season 2 The Walking Dead -Season 2
Olin ennen Walking Dead-sarjan ensimmäisen tuotantokauden julkaisua innoissani. Ajatus siitä, että tietty ihmisjoukko pistetään koko sarjan ajaksi selviytymään zombie-maailmaan oli raikas ja mukaansatempaava. Sitä... The Walking Dead -Season 2

Olin ennen Walking Dead-sarjan ensimmäisen tuotantokauden julkaisua innoissani. Ajatus siitä, että tietty ihmisjoukko pistetään koko sarjan ajaksi selviytymään zombie-maailmaan oli raikas ja mukaansatempaava. Sitä Walking Deadin ensimmäinen kausi osittain oli, mutta samalla se oli täynnä niin räikeitä epäloogisuuksia ja loputonta draamaa, että se vei tehon pois koko sarjalta. Toisin sanoen ensimmäinen tuotantokausi oli puoliksi miltei täysi pannukakku, jossa ei ollut mitään järkeä. Senpä takia oli mielenkiintoista lähteä katsomaan Walking Deadin toista kautta: oliko virheet korjattu? Oliko hahmojen tekemisissä jotain järkeäkin välillä, vai paisutellaanko kaikenlaista suhdesoppaa toden teolla lisää? Odotukset olivat ainakin näennäisesti suuret, mutta minun on valitettavasti todettava, että sarja meni pelkästään huonompaan suuntaan.

Jos jotain täytyy antaa anteeksi Walking Deadin toiselta tuotantokaudelta, niin se on varmaan rahan puute, sillä porukka tarpoo lähes koko toisen tuotantokauden maatilalla tai metsässä. Lähes puolet tuotantokaudesta kuluu siihen että jokainen käy vuorollaan metsässä huutamassa “SOPHIAA” ja toinen puoli tuotantokaudesta kuluu keskinäisiin kähinöihin, joissa mätkitään toisia milloin milläkin. Suurin piirtein yksi jakso sitten taistellaan zombie-laumaa vastaan, joten odotusaika varsinaiselle toiminnalle on valtaisa. Toisaalta ennen sitä katsoja joutuu huutamaan suurin piirtein “vittuperkelettä” kun hän katselee sarjan näyttelijöiden toilailuja.

Voisin oikeastaan käydä läpi jotain toisen tuotantokauden ongelmia:

Epäloogisuudet

En voi käsittää sitä, kuinka ensimmäisellä tuotantokaudella Walking Deadia vaivasivat lukuisat epäloogisuudet ja huolimattomuudet. Sama tunarointi jatkuu valitettavasti toisellakin tuotantokaudella, sillä sarjan käsikirjoittajat oletettavasti kirjoittavat tätä sarjaa kännissä. Vai mitä sanotte siitä, että Dale ei huomaa päivällä noin tuhannen zombien rypästä kun hän on vahtivuorossa. Tai siitä, että Hershel ampuu season finalessa haulikollaan sellaista tahtia, että hänellä täytyy olla ainakin sadan kudin makasiini. Tai siitä, että miten zombiet löytävät maatilalle (se jos mikä on oikeasti jo komiikkaa). Ja vielä kerran vaikka siitä, että miten helvetissä kaikki muut paitsi Shane paranevat milloin mistäkin vekistä nopeammin kuin katsoja ehtii kissaa sanoa. Esimerkiksi Carl selviää vaikeasta leikkauksestaan muutamassa päivässä kävelykuntoon. WTF? Muutenkin on miltei hassua nähdä vanha Hershel hoitamassa tilaa (rakentamassa aitaa jne) samaan aikaan kun muu ryhmä telttailee ja pui omia ongelmiaan, eikä tee elettekään auttaakseen yhtään ketään.

Sarjan henkilöt ovat taunoja

Yleensä elokuvissa ja sarjoissa haetaan sellaisia hahmoja, joihin katsoja voi samaistua. Walking Deadissa se on vaikeaa ellei peräti mahdotonta, sillä esimerkiksi Dale moraalisessa kiihkossaan yrittää heittää aseet suohon ja Lori kertoo eräässä jaksossa, että Rickin pitää tappaa Shane. Lorista ei kannata tässä sarjassa muutenkaan välittää, sillä hänen hahmonsa on tehty niin päättämättömäksi tapaukseksi, ettei hänestä ota Glennin ohella mitään selvää. Rick puolestaan horjuu jossain mielenterveyden kulissien rajamailla ja ainoista “järkevistä”, Shanesta ja Andreasta, tehdään sarjassa väkisin liian väkivaltaisesti asioihin suhtautuvia kostajia. Ei ihme, että Shane kokee Rickin läsnäolon ahdistavaksi.

Lopputulos

Koko sarja muuttuu itseasiassa niin yhdentekeväksi katsojalleen, että katsoja varmasti jo toivoo, että koko ryhmä joutuu zombie-lauman uhreiksi. Tälläistä tonttuilua on nimittäin harvoin nähty tälläisessä mittakaavassa. Siinä missä Uwe Boll tiesi tekevänsä kuraa, niin olen varma, että tässä on yritetty löytää koko touhusta jotain inhimillistä otetta, jossa etsitään hengenkaupalla kadonnutta lasta kuudetta jaksoa putkeen. Kun mitään ei löydy, päätyy ryhmä lopulta “tuhoamaan” omalla huonolla hengellään maatilalla asustelevan suvun lintukodon. Ei ihme, että Scott Wilsonin näyttelemä Hershel sortuu jälleen ryyppäämään, kun Rickin johtama “survivors”-lauma tonttuilee oikein koko rahan edestä.

Suoraan sanoen olisin toivonut, että tämän sarjan teko loppuisi tähän toiseen kauteen, mutta asia taitaa olla niin, että ainakin kolmas kausi on vielä tulossa ja samanlainen kohkaus jatkuu, jatkuu ja jatkuu aivan kuin zombie-epidemia. Asia muuten, johon ei ole tullut eikä todennäköisesti tule koskaan mitään selvyyttä. Teille, jotka ajattelette tuhlaavanne aikaa tähän kauteen, niin harkitkaa nyt hyvänen aika uudestaan. Tämän moraalisaarnan ja verta roiskivan väkivallan maailmaan ei mahdu mitään järkeä tai loogisuutta: ainoastaan tyhmiä hahmoja tyhmine tekoineen.

  • 40%
    The Walking Dead -Season 2 - 40%
40%

Poiminta

Genret: draama,kauhu,toiminta,seikkailu
Kesto: 578 min
Ohjaaja: –
Pääosissa: Lauren Cohan,Melissa McBride,Scott Wilson,Andrew Lincoln,Chandler Riggs,IronE Singleton,Jeffrey DeMunn,Jon Bernthal,Laurie Holden,Norman Reedus,Sarah Wayne Callies,Steven Yeun
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2011

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments