elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Battleship on elokuva, jossa on ainekset suureen hittiin. Toisaalta se on tehnyt lelufirma, joka teki Transformerseja, joten se siitä hitistä. Joka tapauksessa katsojan rooliksi...

Battleship on elokuva, jossa on ainekset suureen hittiin. Toisaalta se on tehnyt lelufirma, joka teki Transformerseja, joten se siitä hitistä. Joka tapauksessa katsojan rooliksi jää tyypillinen (jos nyt niin voi sanoa) sotaelokuva, jossa ihmiskunta taistelee avaruudesta saapuvia valloittajia vastaan huonolla ja hyvällä menestyksellä. Päällisin puolin Peter Bergin elokuva kiiltääkin uhoa ja viattomuutta, mutta sisältäpäin se tarjoaa vaisua PG-13 väkivaltaa, jossa ihmisiä kuolee kuvan ulkopuolella, muttei missään tapauksessa kuvan sisällä. Sodan raadollisuus on tässäkin elokuvassa hukutettu räjähdysten ja isojen tykkien panoraaman taakse.

Elokuvan näyttelijät ovat varsin yhdentekeviä, joskin monet jäävät syystä tai toisesta mieleen. Trailerissa paljon esiintyvän Liam Neesonin huolenaiheeksi jätetään alku- ja loppupuhe, sekä suurin piirtein yhden rivin vuorosana, jossa hän käskee latamaan kaikki aseet. Siihen sitten jää varmasti monen pettymykseksi Neesonin esiintyminen. True Bloodista ja Generation Kill:stä tuttu Alexander Skarsgårdin rooli jää puolestaan typistetyksi suutariksi, mutta sentään musiikkipuolella menestynyt Rihanna osoittaa olevansa “uusi” Michelle Rodriguez omassa sivuosassaan. Toisessa naissivuosassa nähdään sitten Brooklyn Decker, jonka suurimmat saavutukset on nähty uimapuvussa aikakausilehden kannessa. Kun pääroolissa vielä nähdään uudesta John Carterista tuttu Taylor Kitsch, niin katsoja voi helposti todeta elokuvan näyttelijöiden olevan joko amatöörejä tai sitten saavan aivan liian vähän ruutuaikaa.

Muuten Berg tuntuu hallitsevan tämänkaltaisen elokuvan kerronnan melko onnistuneesti. Todella väsyneestä alusta päästään energisempään ja testosteronisempaan toimintaan, jossa ihmiskunnan laivasto-osasto ottaa mittaa ulkoavaruudesta tulevien muukalaisten kanssa. Siinä sivussa tapahtuu paljon räjähdyksiä, vaarallisia tilanteita ja todellisia juonen twistejä, joissa ei oikeasti ole mitään järkeä. Ehkä Battleshipin leikkaus on aavistuksen epäonnistunut, mutta välillä katsojasta todellakin tuntuu siltä, että joko hahmot teleporttaavat itsensä paikasta toiseen tai sitten jotain on leikattu surutta elokuvasta pois.

Kaiken kaikkiaan Battleship on tälläisille maailmojen sodan ystäville peruskauraa: avaruudesta tulleet viholliset ovat tietenkin aluksi voitolla, mutta lujalla päättäväisyydellä, sisulla ja isolla munkilla ihmiset voittavat muukalaiset. Kaava on toki tuttu ja samanlaista periaatteessa oli tarjolla jo aikaisemmin ilmestyneessä Battle: Los Angeles-elokuvassa, mutta onneksi tässä tapauksessa meri tuo tähän edes jonkinlaisen uuden ulottuvuuden, jotta elokuva vaikuttaa edes vähän erilaiselta. Sinänsä elokuva on Bergin oma sekoitus jo aikaisemmin ilmestyneitä elokuvia, eikä lelufirma Hasbron vaikutusta voi vähätellä: ellei elokuvasta tietäisi mitään, niin katsoja nimittäin todennäköisesti luulisi katselevansa uutta Transformers-elokuvaa. Enkä voi sanoa, että se olisi välttämättä hyvä asia.

  • 50%
    Battleship - 50%
50%

Poiminta

Genret: sota,toiminta,sci-fi
Kesto: 131 min
Ohjaaja: Peter Berg
Pääosissa: Alexander Skarsgård,Brooklyn Decker,Gregory D. Gadson,John Tui,Rihanna,Liam Neeson,Tadanobu Asano,Taylor Kitsch
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments