elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuonna 1994 Steven Seagalin nimi oli vielä kuumaa valuuttaa Hollywoodin elokuvamarkkinoilla (en toki kiistä, etteikö se olisi sitä edelleen), sillä miehen menestynein elokuva Kaappaus...

Vuonna 1994 Steven Seagalin nimi oli vielä kuumaa valuuttaa Hollywoodin elokuvamarkkinoilla (en toki kiistä, etteikö se olisi sitä edelleen), sillä miehen menestynein elokuva Kaappaus merellä oli tuottanut hurjasti rahaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ehkäpä mies sai siitä lisää puhtia maailmanparannukseensa ja niinpä tämä kasvissyöjä päätti itse ohjata elokuvan nimeltä Vaarallisella alueella (On Deadly Ground), jonka pääosassa Seagal luonnollisesti itse huitoi ja ampui. Ja niinpä syntyi elokuva hitaasti lämpiävästä “jostain”, joka tappaa ilkeän öljy-yhtiön palkkasotureita metsässä ja tuotantolaitoksella. 50 miljoonan dollarin budjetilla piti ehkä tulla jotain merkittävää tehdyksi, mutta totuus on, että on olemassa syy, miksi On Deadly Ground on Seagalin ainoa ohjaustyö.

Monelle tämä menestyspala on varmasti tuntematon paketti, joten on ehkä syytä avata elokuvan sisältöä. Elokuva kertoo öljy-yhtiön palveluksessa olevasta työntekijästä Forrestista (…), joka omien sanojensa mukaan huoraa kenen tahansa kanssa oikeasta summasta. Vanhan ystävän sana ja alati tapahtuvat epäilyttävät tapahtumat sekä Forrestin tappoyritys saa miehen kuitenkin muuttamaan mieltään ja tuloksena on hyvän ja pahan klassinen taistelu, jonka aikana tapetaan surutta palkkasotureita, sekä räjäytetään massiivinen öljynporauslautta. Ja sekin tehdään klassisen itsensä löytämisen kautta ja tietenkin alkuperäiskansan hyväksi… Tyylillä, joka ei varmastikaan kovin montaa sanaa kaipaa.

Elokuvan näyttelijäkaarti on käsittämättömän nimekäs Seagalin elokuvaan. Tosin tämän täytyy johtua Kaappaus merellä -hypestä, mutta on selvää, ettei katsoja voi olla noteeraamatta Steven Seagalia itsessään, joka kulkee semioudoissa vaatteissa hakkaamassa baareissa perusjuntteja ihmisiä, kuten esimerkiksi Mike Starria. Mistään näyttelemisestä on Seagalin osalta aivan turha puhua, sillä mies näyttelee vain ja ainoastaan itseään. Pääpahiksena On Deadly Groundissa nähdään, hämmästyttävää kyllä, Michael Caine, joka näyttelee öljy-yhtiön sydämetöntä johtajaa, jolle raha on tietenkin se tärkein asia maailmassa. Mukana roikkuu sitten monien elokuvien pahiskalustoa oleva John C. McGinley, sekä Joan Chen, joka onneksi on myöhemmin päässyt tekemään ihan oikeitakin elokuvia.

On Deadly Ground on huono elokuva, joka toki kantaa sisällään tärkeää sanomaa luonnon rikkauksista, rahan vallasta, sekä luonnonsuojelusta. Valitettavasti se sanoma on tällä kertaa upotettu räjähdysten ja ammuskelun sekaan, josta loistavat näyttelijänsuorituksen puuttuvat kokonaan. Vaikken väitäkään, etteikö Michael Cainea ole hauska nähdä riidanhaluisena juppina. Harmittavaa kyllä, On Deadly Ground todistaa myös Seagalin ohjaajan kyvyt puutteellisiksi ja tarinan hahmotuksen valitettavan heikoksi. Kohtauksesta toiseen hypitään kiireessä ja alati vaihtuvat maisemat jäätiköstä metsikköön ovat jo sinällään hämääviä. Kun vuorosanatkin on upotettu toiminnan ja räjähdysten sekaan, jää katsojalle elokuvasta käteen lähinnä paha mieli. Ei tätä elokuvaa tosissaan voi kenellekään suositella, sillä loppupeleissä kaikki Seagalin esiintyöntämä materiaali on tässä elokuvassa sitä samaa vanhaa puuta: sitä puuta, missä ei ole mitään järkeä.

  • 20%
    Vaarallisella alueella - 20%
20%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Steven Seagal
Pääosissa: Sven-Ole Thorsen,Joan Chen,John C. McGinley,Michael Caine,Mike Starr,Steven Seagal
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1994

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments