elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Voiko Clint Eastwood ohjata joskus kuraa? Valitettavasti voi, sillä vuonna 1990 valmistunut The Rookie -tulokas (The Rookie) on suhteellisen hullu rikostoiminta, jossa vanha jäärä...

Voiko Clint Eastwood ohjata joskus kuraa? Valitettavasti voi, sillä vuonna 1990 valmistunut The Rookie -tulokas (The Rookie) on suhteellisen hullu rikostoiminta, jossa vanha jäärä (Eastwood itse) näyttää nuorelle märkäkorvalle (Charlie Sheen) omia erikoisia temppujaan. Siinä samassa katsoja voi todeta, että elokuva muistuttaa vähintäänkin Addams Familya (jo pääpahis Raul Julian takia) kun elokuvan käsikirjoittajat toistavat itseään elokuvan lopussa lähestulkoon identtisellä kohtauksella. Ja se, jos jokin, on katsojien nöyryyttävää ala-arvioimista.

Elokuvan näyttelijät ovat pääosin nostamassa palkkashekkinsä pois ja nauttimassa lopusta ajasta. Clint Eastwood on toisessa pääroolissa vanhana etsivänä juonikas vitsinikkari, jonka Dirty Harrymäistä tinkimätöntä asennetta herätellään aina välillä esiin. Jos jotain nerokasta luulee tästä elokuvasta löytävänsä, niin se on varmaan pääpahisten kaulassa oleva hopealuoti, jota Eastwoodkin puree kun sekopäistä naista näyttelevä Sonia Braga hyppää ilman housuja tämän syliin. Charlie Sheen puolestaan tavallaan uusii Platoonin roolinsa ja näyttelee elokuvassa rikasta ja itsenäistyvää nuorta miestä, joka ei halua tehdä mitään, mitä isä (Tom Skerritt) käskee. Ja kun Sheenin taustalla kädestä pitää kiinni Lara Flynn Boyle, niin jonkinlainen kliimaksi on saavutettu.

The Rookie on siitä kiinnostava elokuva, että siltä odottaa jotain mahdottoman hyvää kokemusta: onhan puikoissa kuitenkin maestro (Eastwood) itse. Outo sekoitus autovarkauksia ja ammuskelua ei kuitenkaan kovin pitkälle elokuvaa vie ja kun elokuvassa tapahtuvat asiat rikkovat kaikkia logiikan sääntöjä, niin ei tätä herkkupalaa voi kovinkaan vakavasti ottaa. Kun The Rookie on vielä vanha elokuva (nykytermein 22 vuotta), niin kaikki näyttää liian halvalta ja liian vanhalta. Outoa on, että Eastwood ohjasi vain kaksi vuotta myöhemmin menestyselokuvan The Unforgiven, mutta tässä elokuvassa koko mies palaa ikäänkuin säästöliekillä, jota pidetään yllä märillä risuilla. Enkä voi sanoa tätä edes sääliksi, sillä niin kulahtanut koko elokuvan käsikirjoitus loppupeleissä on.

  • 40%
    The rookie - tulokas - 40%
40%

Poiminta

Genret: toiminta,rikos
Kesto: 120 min
Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Pepe Serna,Raul Julia,Sonia Braga,Charlie Sheen,Clint Eastwood,Lara Flynn Boyle,Marco Rodriguez,Tom Skerritt
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1990

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments