elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Wesley Snipes istuu tätä nykyä veropetoksista vankilassa (hän aloitti kolmen vuoden kakkunsa vuonna 2010), mutta totuuden nimissä on sanottava, että miehen ura on ollut...

Wesley Snipes istuu tätä nykyä veropetoksista vankilassa (hän aloitti kolmen vuoden kakkunsa vuonna 2010), mutta totuuden nimissä on sanottava, että miehen ura on ollut melkoisessa laskusuunnassa jo vuosia. Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä on suoraan videolle tehty 7 Seconds -tulikuuma saalis (7 seconds), joka on turhanpäiväinen “Steven Seagal”-tasoa oleva toimintaelokuva, jossa pikku hiljaa ikääntyvä toimintatähti ampuu ja hakkaa rikollisia minkä ehtii. Elokuva on myös ennenkin turhanpäiväisiä elokuvia tehneen Simon Fellowsin käsialaa, joka ohjasi kaksi vuotta myöhemmin Jean-Claude Van Dammea elokuvassa Until Death, joka oli samankaltainen turha paketti kuin tämä 7 Seconds.

Varsinainen yllätys tulee elokuvan trivia-tiedoissa, sillä niistä käy ilmi, että elokuva on maksanut huikeat 20 miljoonaa dollaria. Summa on käsittämättömän iso jos miettii pelkästään kotimaisia mega-elokuvia, joiden budjetti ei ole lähelläkään tätä tasoa, jossa Wesley Snipes seikkailee. Varsinkaan kun elokuvan juoni ei hirveästi päätä vaivaa, sillä tällä kertaa Snipes näyttelee ex-erikoisjoukkojen sotilasta (soittaa kenenkään kellot, haloo?), joka on päättänyt alkaa varkaaksi. Ja ihan pienistä asioista ei ole kyse, sillä miljoonat orvot eurot odottavat Snipesin ja tämän kavereiden kätösiä, kunnes kohtalo ja tuttuakin tutumpi kosto päätyy sekoittamaan kuvioita. Sen jälkeen Snipesiä ja katsojaa viedään kuin litran mittaa ja turhat juonen veivaukset jäävät miltei historiaan.

Näyttelijät ovat 7 Secondsissa aivan yhdentekeviä. Ensiksi pääroolissa olevan Wesley Snipesin rooli ex-erikoisjoukkojen miehenä sopisi miltei kenelle tahansa, joka osaa sählätä ja ammuskella sopivassa mittasuhteessa. Varsinaisia näyttelijäntaitoja Jack Tuliverin rooliin ei todellakaan tarvita ja suoraan sanoen miltei ainoat one-linerit Snipes vetää puhelimessa elokuvan naispääosanesittäjän Tamzin Outhwaiten kanssa, jonka rooli hämmentää soppaa entisestään. Outhwaite nimittäin harmittelee puoli elokuvaa hajonnutta autoaan selvittäen samalla reittinsä epäilyttävien ihmisten toimistoihin, joissa kukaan ei tunnetusti valvo yhtään mitään. Elokuvan muista hahmoista lienee miltei turhaa sanoa yhtään mitään, joskin Pete Lee-Wilsonin rooli venäläisenä mafiajohtajana on tutisevanakin helposti elokuvan parhain.

Kaiken kaikkiaan 7 Seconds on turhanpäiväinen B-luokan toimintaelokuva, jolla ei ole mitään tulevaisuutta edes videovuokraamon hyllyllä. Tämä siksi, että minusta on vaikea kuvitella, että joku olisi valmis maksamaan kahdesta kolmeen euroa, jotta moisen toimintaroskan jaksaisi läpi katsella. TV:stä tallenteeksi napattu elokuva on puhdas tv-elokuva, joka häviää useille tavallisille poliisisarjan jaksoille kiinnostavuudessa ja missä tahansa muussakin. 7 Seconds tuntuukin vain Snipesin yritykseltä kerätä rahaa verottajalle, jota hän varmasti tälläkin hetkellä kipeästi tarvitsee.

  • 30%
    7 Seconds - tulikuuma saalis - 30%
30%

Poiminta

Genret: toiminta,rikos
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Simon Fellows
Pääosissa: Georgina Rylance,Pete Lee-Wilson,Tamzin Outhwaite,Deobia Oparei,Wesley Snipes
Valmistusmaa: Iso-Britannia,Vietnam
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments